MARDEF, DİK ve PKAN’dan işgale karşı ortak açıklama

MARDEF, DİK ve PKAN: Maraşlı, Dersimli ve Orta Anadolu Kürtleri bütün barış sevenleri, savaş karşıtlarını, bulundukları her yerde ve her an’da, bu vahşi ve alçakça sürdürülen savaşa karşı, insanlıktan yana tutum almalarını bekliyor ve diliyoruz.

Türk devleti ve çetelerinin Kuzey Doğu Suriye’ye yaptığı işgal ve soykırım saldırılarına karşı ortak bir açıklama yapan MARDEF, DİK ve PKAN, “Bizler, bu savaşta, Kürt halkının ve Kürdistan halklarımızın yanında yer alıyor ve her yol ve yöntemle bu savaşa karşı sürdürülen mücadeleleri sonuna kadar destekliyoruz. Maraşlı, Dersimli ve Orta Anadolu Kürtleri bütün barış sevenleri, savaş karşıtlarını, bulundukları her yerde ve her an’da, bu vahşi ve alçakça sürdürülen savaşa karşı, insanlıktan yana tutum almalarını bekliyor ve diliyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu (MARDEF), Dersim İnşa Kongresi (DİK) ile Platforma Kurdên Anatolia Navîn (PKAN) şunları belirtti: “Bütün dünyanın gericiliği, zulmün padişahları, başta Kürt halkı olmak üzere bütün Kürdistan halklarına karşı topyekûn bir savaş başlatmış bulunmaktadırlar. Kaç günden beri canlı yayında bize insanlarımızı nasıl katlettiklerini göstermektedirler. Televizyonlarda ve gazetelerde, toplarıyla, uçaklarıyla, kardeşlerimizin, çocuklarımızın kanlarını nasıl akıttıklarını bize, iyi bir şey yapıyorlarmış gibi anlatıyorlar.

Bir halkın yok edilmesinin amaçlandığı bu savaşta çocukların, bebeklerin ve insanların katledilmesini, kimse bize barış sözcüğünün cazibesiyle süsleyerek anlatmaya çalışmasın. Masum bir halkın çocukları olan bizler, çok iyi biliyoruz ki bu savaş, bizleri yok etmeyi amaçlayan kanlı bir savaş ve bunun dışında söylenen her şey, gerçeği gizlemeyi amaçlayan ve ahlaksızca söylenen kocaman bir yalandır.

Kürt halkına ve bölge halklarına karşı sürdürülen bu savaşın bir tarafında halkları kan denizinde boğmaya çalışan DAİŞ çetesi ve onu besleyip koruyan Türk devleti bulunmaktadır. İnsanları boğazlayan, kadınları pazarlarda satan DAİŞ çetelerinin ve asimilasyoncu politikalarla varlığını sürdürmeye çalışan Erdoğan’ın bölgeye barış getirmeyeceğini dünya âlem biliyor. Bu savaş, diktatörlüğün ve DAİŞ zorbalığının dünyanın mazlum ve haklı toplulukları olan Kürtlere, Alevilere ve demokrasi güçlerine karşı sürdürdüğü vahşi, kanlı ve kirli bir savaştır. Bu savaşı sürdürenler, insanlığa karşı suç işliyor ve halklarımızın geleceğini karartıyorlar.

var olan despot ve diktatör yönetimler kendi iktidarlarını sürdürmek için, demokrasiyi ve evrensel değerleri yok etmek için her türlü zorbalığı ve baskıyı uyguluyorlar. Amerika, Rusya ve Avrupa kendi ticari emelleri için Ortadoğu gerici zihniyetiyle iş birliğini devam ettiriyor. Rojava’daki Demokratik Konfederalizm Ortadoğu ve Emperyalizme 10 gömlek bol gelmiştir. Rojava’da kahraman 11.000 bin genç kız ve erkek, dünya güvenliği ve huzuru için DAİŞ’i ortadan kaldırdı. Bugün Amerika Rusya ve Avrupa Rojava’yı orta yerde, gerici Ortadoğu zihniyetiyle baş başa bıraktı.
önce bütün Kürtler bir an önce ulusal birliklerini oluşturarak bu saldırılara karşı birlikte mücadele etmeleri gerektiğini, ayrıca dünya halklarının ve uluslararası toplumun Kürtlerin varlığına yönelik bu saldırılara karşı daha güçlü bir karşı koyuşu ortaya koymalarının gerektiğini düşünüyoruz.
Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu (MARDEF), Dersim İnşa Kongresi (DİK) ile Platforma Kurdên Anatolia Navîn (PKAN) olarak bizler, bu savaşta, Kürt halkının ve Kürdistan halklarımızın yanında yer alıyor ve her yol ve yöntemle bu savaşa karşı sürdürülen mücadeleleri sonuna kadar destekliyoruz. Maraşlı, Dersimli ve Orta Anadolu Kürtleri bütün barış sevenleri, savaş karşıtlarını, bulundukları her yerde ve her an’da, bu vahşi ve alçakça sürdürülen savaşa karşı, insanlıktan yana tutum almalarını bekliyor ve diliyoruz. İnanıyoruz ki bütün halklarımızın kararlı savaş karşıtlığı, savaştan beslenenlerin kanlı hesaplarını bozacak ve barışı savunanlar kazanacaktır.”