Mardin’de 15’inci gün: Ne hukuk ne de yargı bağımsız

Mardin’de 19 Ağustos’taki belediye gasbına karşı 15’inci kez oturma eylemi gerçekleştirildi.

Mardin, Amed ve Van büyükşehir belediyelerinin gasp edilmesine karşı, Mardin’de 15’inci kez Karayolları Parkı’nda oturma eylemi yapıldı.

Eylem öncesi park, zırhlı araçlar, TOMA ve polislerle abluka altına alınırken, HDP’liler polislerin arasından eylem alanına geçti.

Parkın girişinde oturma eylemi yapan HDP’lilerle dayanışmak isteyen kent sakinlerine bir kez daha izin verilmedi.

Bunun üzerine yakın çevrede toplanan halk bekleyişlerini sürdürdü. Oturma eylemi sırasında HDP’liler şarkılar söyleyerek, sloganlar attı.

İlçelerden gelen partililer de çembere girmeye çalışırken polis engeliyle karşılaştı. Bu engel, gerginliğe neden oldu.

HDP’liler iki saatlik oturma eyleminin ardından basın açıklamasında bulundu. Açıklamayı HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz yaptı. İpekyüz, “15 gündür Amed’de, Van’da ve Mardin’de direniyoruz, halkımız ile mücadelemizi sürüdüyoruz. Her gün yeni bir şeyi gündeme getirirken, aslında Türkiye tarihinde nasıl bir süreçten geçtiğimizi görmüş oluyoruz. Dün 1 Eylül’dü, aslında halkımız ile beraber dünkü eylemlerde gerek HDP’nin yaptığı muhalefete gerekse de kayyumlara nasıl hayır dediğimizi göstermiş olduk. Bugün adli yıl açılışı. Bugün ne yazık ki bağımsız hukuk, bağımsız yargı yoktur” şeklinde konuştu.

Yaşanan hukuksuzluktan geri dönme çağıran İpekyüz, "Günlerdir yapılan yolsuzluk ve usulsüzlükler tartışılıyor. Biz demokratik mücadelemize her yerde her koşulda devam edeceğiz. Bugün adli yıl açılışı ülkeye adaletin gelmesini isteyen herkesin bu hukuksuzluğa ses çıkarması gerekiyor" dedi.

Açıklamanın ardından HDP Mardin İl Binası’na doğru yürüyüşe geçen grup burada da sloganlar, alkış ve zılgıtlar ile eylemlerini sonlandırdı.