'Mayıs ayı şehitleri bedenleri ile özgürlük meşalesini yaktı'

18 Mayıs şehitlerini anan HPG ve YJA-Star gerillaları, Mayıs ayı şehitlerinin ezilen halkların özgürlüğü için hayatlarını feda ettiklerini belirterek, "Mayıs ayı şehitleri bedenleri ile özgürlük meşalesini yaktı" dedi.

Tarihe kahramanlıkları ile geçen büyük devrimci kişiliklerin şehadete ulaştıkları bir ay olan Mayıs Ayı, hem Kürt özgürlük hareketi, hem de Türkiye sol hareketleri açısından büyük bir öneme sahip. 18 Mayıs şehitler günü dolayısıyla ANF’ye konuşan HPG ve YJA-Star gerillaları, mücadelelerinin öncü kadroları olan Mayıs ayı şehitlerinin bugün mücadeleleri için bir paradigma ortaya koyduklarını vurguladı.

Kürt Özgürlük Hareketi'ne fedailikleriyle öncülük eden birçok yoldaşlarının bu ay içerisinde şehit olduklarını dile getiren YJA-Star Gerillası Axin Zana, "Şehit Mizgin, Mehmet Karasungur, Haki Karer, Ferhat Kurtay, Necmi Öner ve adını sayamayacağımız binlerce yoldaşımız bu ay içinde şehit düştüler. PKK’nin bugün bu düzeye gelmesindeki en önemli nokta bu yoldaşlarımızın mücadeleleri ve fedai ruhlarıdır.

Bugün rahat bir nefes alabilip halk olarak yaşayabiliyorsak bu, Mayıs şehitlerinin mücadelesi ve fedailiği ile ortaya çıkan bir gerçekliktir. Çünkü faşizmin çok yoğun saldırılarının yaşandığı bir dönemde çelikten iradeleri, başarıya olan inançları yine Önderliğe ve özgür yaşama olan bağlılıkları ile mücadelemizin çok sağlam temeller üzerinde günümüze kadar uzanıp bütün insanlığa öncülük yapabilmesini sağladılar. Bizlere bıraktıkları mücadele mirasını HPG-YJA-Star gerillaları olarak devralıp zaferle taçlandırma sözümüzü yineliyoruz" diye konuştu.

'DÖRTLERİ YENEMEDİNİZ BİZİ DE YENEMEYECEKSİNİZ'

Haki Karer gibi bir devrimci ile yoldaş olmanın her devrimci için büyük bir onur olduğunu söyleyen HPG gerillası Zafer Tolhildan, Mayıs ayı şehitlerinin sadece Kürt özgürlük mücadelesi için değil bütün ezilen halkların özgürlüğü için hayatlarını feda ettiklerini belirtti. PKK tarihinde zindanların her zaman direniş merkezi olduğunu vurgulayan Tolhildan, "1980’li yıllardaki direnişin ruhuyla günümüzde direniş devam ettiriliyor. Leyla Güven öncülüğünde başlatılan direniş zindan tarihimizin mirasını kendine esas alarak büyüyerek bütün dünyaya yayıldı. Zindandan çıkan mesaj "Dörtleri yenemediniz bizi de yenemeyeceksiniz şeklinde oldu.

Şehit Mizgin duruşuyla, militanlığıyla, sanatıyla nasıl bizler için ölçüyse halkımız içinde öyle olmuştur. Günümüzde sanat diye yapılıp aslında asimilasyon silahı olarak kullanılan şeyler esasen sanat düşmanlığı ve düşman faaliyetleridir. Fakat şehit Mizgin’in sanatı insanların duygusuna hitap ediyor, sesi aslında özgürlüğe ve militanlığa bir çağrı, kahramanlık tarihimizin canlı tutulmasıdır" diye konuştu.

ŞEHİT ARKADAŞLARIMIZ BEDENLERİ İLE ÖZGÜRLÜK MEŞALESİNİ YAKTI

"18 Mayıs ve Mayıs ayı hareketimiz açısından manevi açıdan önemli bir ay" diyen HPG gerillası Deniz Garzan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mayıs ayı içinde hareketimizin öncülerinden Haki Karer ve Halil Çavgun’un şehadet ayı oluyor. Bu arkadaşların mücadelesi sayesinde partimiz büyük bir atılım yaptı ve hiçbir zaman yıkılmayacak güçlü bir temel sahibi oldu. Yine onların anısına bugün milyonlarca insan PKK çevresinde mücadele ediyor. Haki Karer en çok dile getirilmesi gereken devrimci önderlerden birisi. Önderliği en çok anlayan ve zamanında pratikleştiren partimizin kadro şekillenmesinde yoğun emeği ve etkisi olan bir duruş, emek sahibidir.

Halil Çavgun direnişiyle dönemine ve günümüze yol gösteren, Kürdistan gençliğine simge olan özgürlük, bağlılık meşalesidir. Mayıs ayı şehitlerinin emeği ve tarzı ile bugün hareketimiz halkımızla beraber mücadelesini daha doğru temelde yürütüyor ve kazanım üstüne kazanım elde ediyor. Şehit arkadaşlarımız bedenleri ile özgürlük meşalesini yakmasalardı, bedenleri partimizin üzerine kalkan yapmasalardı şimdi bu kadar güçlü bir mücadele gerçekliği olmazdı. Bunun için bizler için manevi değerleri her şeyden önce gelir."

Ferhat Kurtay’ın yaktığı direniş meşalesinin zindanlardaki binlerce direnişçiyi aydınlattığın kaydeden HPG gerillası Garzan, "Onların sayesinde Kürdistan’ın her yerinde özgürlük çığlıkları yükselmekte, herkes Önderlik ile birlikte mücadele yürütmekte. Bizler de onların yarattığı bu hareketin kadroları olarak onlara borçlu olduğumuzu sürekli kendimize hatırlatıyor, onların ardılları olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmenin, mücadelelerini yükseltmenin arayışı içindeyiz" diye konuştu.