MEDYA-DER: Halkımız için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız

Bazarcix'taki çalışmalara katılan MEDYA-DER Eş Genel Başkanı Şeyhmus Karadağ, “Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız ve halkımızın yanında olmaya, bölgede bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEDYA-DER) Eş Genel Başkanı Şeyhmus Karadağ, Mereş merkezli depremlerin vurduğu kentlerde yaşanan felakete ilişkin ANF’ye konuştu. 


Enkazın hala yerde olduğunu hatırlatan Şeyhmus Karadağ, “MEBYA-DER Amed Merkezi’nden 7 kişi, Bazarcix halkına yardım etmek için dün gece bölgeye ulaştık. Şehrin içerisinde tur attık, karşılaştığımız tablo yüreğimizi dağladı. Enkazın tümü yerlerde. AFAD tarafından üstlenilen ve yapılan bir çalışma yok. Çalışmada alanında 2-3 kişiye şahit olduk, onlarda oturuyordu. Buradaki halktan öğrendiğimiz kadarıyla cenazeler hala enkaz altında” dedi.
Daha fazla kaybın yaşanmaması ve cenazelerin enkaz altından çıkarılması için acilen bölgeye Şeyhmus, “Pazarcık (Bazarcix) halkının yardıma çok fazla ihtiyacı var. Özellikle yemek ihtiyacı giderilmeli. Bir de enkaz altında hala cenazeler bulunuyor. Bu cenazeler ve enkazın kaldırılması için acilen bölgeye AFAD’ın gelmesi gerekiyor. Maalesef ne devlet tarafından ne de AFAD tarafından bölgeye ekip ve yardım gönderilmemiş ve gönderilmiyor” diye belirtti. 

‘HALKIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Şeyhmus Karadağ, Bazarcix halkının yanında olduklarının altını çizerek konuşmasını şöyle noktaladı: “Halk cenazelerinin enkaz altından çıkarılmasını bekliyor. Hiçbir çalışmada yürütülmüyor. Öyle gözüküyor ki böyle de devam edecek ve belki de bir ay geçse de cenazeler enkazın altından çıkarılmayacak. Bunun için MEBYA-DER ekibi olarak Bazarcix halkı için bölgedeyiz ve elimizden geldiği kadarıyla köy ve şehirde konumlanmış halka ihtiyaçlarını dağıtacağız. Geldiğimiz gece yardım ve dağıtım çalışmalarına direk dahil olduk. Bundan sonra da elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız ve halkımızın yanında olmaya, bölgede bulunmaya devam edeceğiz.”