Mehmet Öcalan: Tutsakların direnişi daha çok sahiplenilmeli

Mehmet Öcalan, açlık grevlerini selamlarken, "Dışarıda olan halkımızın yapacağı direniş sınırsızdır. Zindanlarda bulunan tutsakların başlattığı eylem daha çok sahiplenilmeli" dedi.

'AĞIR YÜK SADECE TUTSAKLARDA OLMAMALI'

MA'ya konuşan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, 20 yıldır tecrit koşullarının devam ettiğini ancak son 3 yıldır ağırlaştırıldığını ifade etti. Cezaevlerinde gerek Leyla Güven’in gerekse diğer tutsakların başlattığı açlık grevinin çok önemli olduğunu söyleyen Mehmet Öcalan, bu kadar ağır bir yükün sadece dört duvar arasında olan tutsaklara bırakılmaması gerektiğine vurgu yaptı. Tutsakların yapabileceği en radikal eylemin bedenlerini ölüme yatırmak olduğunu belirten Mehmet Öcalan, şöyle devam etti:

“Ancak dışarıda olan halkımızın yapacağı direniş sınırsızdır. Zindanlarda bulunan tutsakların başlattığı eylemin daha çok sahiplenilmesi gerekiyor. Aksi takdirde geri dönülmez bir yola girilecektir.

'SAĞLIĞI VE YAŞAMINDAN ENDİŞELİYİZ'

Önderlik ile görüşülmeyen her gün, milyonlar için mücadele sebebi olmalıdır. Kendisinden 2 yılı aşkın süredir haber alamıyoruz. Sağlığı ve yaşamından endişeliyiz; ancak sadece biz bu endişeyi duymuyoruz, dört parça Kürdistan’da bulunan tüm Kürtler bu endişeyi taşıyor. Bu yüzden Önderlik için başlatılan eylemler, sadece tek bir parçada değil, Kürdistan’ın tüm parçalarında yaygınlaştırmalıyız. Önderliğin hayatı, bir halkın hayatıdır."

‘TECRİT BİTERSE ÖZGÜRLÜĞE YAKLAŞILIR'

Mehmet Öcalan, devletin tecrit ile Kürt halkını imha etmek istediğini kaydetti. Öcalan’ın önemli bir şahsiyet olduğunu belirten Mehmet Öcalan, şunları ifade etti: “Devlet, Önderliğe uyguladığı tecrit ile birden fazla şeyi amaçlıyor. Bugün, AKP amansız bir Kürt düşmanlığına soyunmuştur. Bunu da Önderliğe tecrit uygulayarak yapıyor. Önderlik üzerinde tecridin son bulması Kürt halkının ve Kürdistan’ın özgürlüğe bir adım yaklaşması anlamına gelecektir. Son dönemde AKP’nin Kürtler üzerinde uyguladığı politikaların boşa düşürülmesi, tecridin kırılmasıyla olacaktır."

 ‘SORUMLULUĞUN ZİNDANLARA BIRAKILMAMASINI İSTEMİŞTİ'

Kardeş Öcalan, 2012 yılında başlayan açlık grevi eylemlerinden sonra ağabeyi ile yaptığı görüşmeyi hatırlatarak, “Önderlik zindanlarda bedenini ölüme yatıran tutsakların başlattığı eylemi anlamlı ve önemli bulmuştu ancak dışarıda olan insanlar için ‘Kendi sorumluluklarını zindanlara bırakmasınlar’ demişti. Evet, bugün daha fazla sorumluluk alma zamanıdır. Bu yüzden hiç kimsenin sorumluluktan kaçmaya ne hakkı vardır ne de şansı var” diye konuştu. 

Mehmet Öcalan, Leyla Güven ile birlikte tutsakların başlattığı açlık grevi eylemlerini selamlarken, devletin eylemlere karşı saldırgan tutumunu kınadı.