Melbourne’de Rojava Devrimi tartışıldı

Avustralya'nın Victoria eyaletinin başkenti Melbourne’de Rojava Devrimi ve Suruç Katliamı’nın ele alındığı bir seminer düzenlendi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV KURD) eğitim komisyonunun hazırladığı seminere Eğitim komisyonu üyeleri Hayri Öztel, Zülfü Demirci ve Birûsk Kerkuti katıldı.

Rojava Devrimi’nin özelikle kadın devrimi olduğunu vurgulayan Hayri Öztel, Rojava Devrimi’nin Ortadoğu’ya Demokratik Suriye güçleri olarak somutluk kazandığını belirtti. Öztel, "Bu kazanımın yaratıcısı da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dır. Öcalan’ın ideolojisinin ne kadar doğru olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır" dedi.

Öztel’den sonra konuşan Zülfu Demirci ise Suruç’da katledilen 33 sosyalist gencin amacının Kobanê’de özgürlük mücadelesiyle dayanışma olduğunu söyledi. Egemenlerin bu dayanışmaya engel olmak için gençleri katlettiklerini belirtti.

Eğitim çalışmalarının önemine değinen Birûsk Kerkuti de diasporadaki Kürt toplumunun kapitalist modernitenin aldatıcı yaşam girdabına düştüğüne dikkat çekti. Kerkuti, diasporada doğru temelde örgütlenerek Rojava Devrimi ile bağların güçlü kılınması gerektiğini vurguladı.

Seminerde konuşmacılar sunumlarının yanı sıra sinevizyon gösterimi de yaptı.