‘Mele Motor’ 74 yaşında hayatını kaybetti

Kürdistan özgürlük mücadelesinde büyük bir emek sahibi olan “Mele Motor” lakaplı Mehmet İlhan, 74 yaşında hayata veda etti.

Mehmet İlhan’a “Mele Motor” lakabını Diyarbakır Cezaevi’ndeki insanlık dışı baskılara karşı yaptığı tarihi eylemle hafızalara kazınan PKK’nin öncü kadrolarından Ferhat Kurtay tarafından verilmişti.

Ferhat Kurtay, işkenceci Esat Oktay yönetimindeki cezaevinde yaşanan zulme karşı Eşref Anyık, Mahmut Zengin ve Necmi Öner’le birlikte bedenini ateşe vermişti.

Kurdistan’daki ilk yurtsever melelerden biri olan Mehmet İlhan, 74 yaşında Êlih’te yaşamını yitirdi.

İlhan’ın yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirildi. Ailesi, İlhan için Hazreti Musa Camisi’nde taziye kurdu.

İlhan’ın ilk görev yeri, Kurtay’ın memleketi Mêrdîn’in Qoser ilçesi olmuştu. Mele İlhan burada Ferhat Kurtay ve Kürt siyasi hareketiyle tanıştı.

Hem namaz vakitlerinde motosikletle camiye gitmesi hem de diğer işlerini kendi motosikletiyle görmesinden dolayı ona “Mele Motor” lakabı verilmişti.

Kendisi gibi mele olan oğlu Abdullah İlhan, 1992’de PKK saflarına katıldı ve Rojava’ya yönelik saldırılar sırasında şehit düştü.

İlhan’ın ikinci oğlu Mele Necmettin İlhan da DAİŞ’in 2014’te Kobanê’ye saldırısı sırasında Kobanê’ye geçti ve şehit düştü.