Mêrdîn’deki hileler de ortaya çıktı: Yeşil Sol’un oyları paylaştırılmış

Diğer onlarca kentte olduğu gibi Mêrdîn’de genel seçimlerde Yeşil Sol Parti’nin aldığı oyların başka partiler arasında paylaşıldığı ortaya çıktı.

14 Mayıs 2023 Seçim tutanakları ile Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Siyasi Partiler portalına yapılan girişler karşılaştırılmaya devam ediyor.

Mêrdîn’de Yeşiller Sol Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) oylarının eksik ya da başka partilere yazıldığına dair yeni tespitler yapıldı.

Bazı sandıklarda ise AKP’ye fazla oy girişlerinin yapıldığı belirlendi. Söz konusu sandıklara itirazlar yapıldı.

YEŞİL SOL PARTİ’DEN ALINIP DİĞER PARTİLERE YAZILMIŞ

İncelemeler sonucunda Artuklu ilçesinde 1012 Nolu Sandıkta Yeşil Sol Parti’nin 111 olan oyunun sisteme 100 olarak girildiği görüldü. AKP’nin 85 olan oyunun da sisteme 135 olarak kaydedildiği anlaşıldı.

Bununla birlikte Artuklu ilçesinde kurulan 1217 Nolu Sandık sonucunda Yeşil Sol Parti’nin 114 olan oyu sisteme 91 olarak kaydedilmiş. AKP’nin 96 olan oyu da sisteme 107 olarak işlenmiş.

Aynı sandıkta MHP’nin 17 olan oyu sisteme 30 olarak eklenirken, diğer partilerin oylarının da girişlerinin eksik yapıldığı ortaya çıktı.

NISÊBÎN’DEKİ BİR  SANDIKTA 171 OY SIFIRLANDI

Nisêbîn ilçesi Kertwene (Duruca) mahallesinde kurulan 1106 Nolu sandıkta, Yeşil Sol Parti’nin 171 olan oyunun MHP’ye aktarıldığı tespit edildi. Bu şekilde Yeşil Sol Parti’nin oy oranı “sıfır” olarak gösterildi. Aynı tutanakta CHP’nin aldığı 20 oy ise Güç Birliği Partisi’ne kaydedilmiş.

QOSER’DE 219 OY HKP’YE YAZILMIŞ

Qoser (Kızıltepe) ilçesi Fırat Mahallesinde kurulan 1203 Nolu sandıkta da oyların kaydırıldığı anlaşıldı. Sözkonusu sandıkta Yeşil Sol Parti’nin 219 olan oyunun Halkın Kurtuluş Partisi’ne (HKP) yazıldığı tespit edildi.