GÖRÜNTÜLÜ

Mersin’de AKP tabanı da ‘HAYIR’ diyor

HDP Mersin İl Eş Başkanı Hatice Şahin, Mersin’de AKP tabanında bile “Hayır” yönünde ciddi bir tercih olduğuna dikkat çekerek bunu daha da büyütmek için tüm toplumsal kesimlere gideceklerini söyledi.

Akdeniz bölgesinin en önemli kentlerinden birisi olan Kürt nüfusunun yoğun olduğu Mersin’de Kürtlerin referandum tercihi tümden “Hayır” yönünde olurken, Kürtler dışında kalan toplumsal kesimlerinde büyük oranda tek adam diktasına karşı “Hayır” tavrını öne çıkardığı görülüyor. HDP’nin öncülük ettiği “Hayır diyoruz platformu” çatısı altında bir araya gelen onlarca sivil toplum örgütü, dernek ve inisiyatif, çalışmalarını kentin tüm alanlarında yoğunlaştırmaya başladı.

HDP Mersin İl Eş Başkanı Hatice Şahin, Mersin’de tüm toplumsal kesimleri çalışmalarına katacaklarını ve “Hayır” tercihini daha da büyüteceklerini söyledi.

‘SADECE KÜRTLER ‘HAYIR’ DEMİYOR’

Mersin’in oldukça kozmopolit bir yapıya sahip olduğunu hatırlatan Şahin, Ermeni, Türkmen Yörük, Arap halklarının bir arada yaşadığı Mersin’de Kürt halkının da nüfusun önemli bir bölümünü oluşturduğunu söyledi. Mersin’de yaşayan Kürtlerin Türk devletinin 90’lı yıllarda köy yakma, katliam ve işkence politikaları nedeniyle kente göç edenlerden oluştuğunu kaydeden Şahin “Dolayısıyla, burada yaşayan Kürtler her dönemde faşist sisteme karşı demokrasi ve özgürlük yönünde tavır almıştır, bu dönemde de her zamankinden daha fazla faşizme ve diktatörlüğe karşı olacaklardır” dedi. Şahin, esas dikkat çekici olanın Kürtlerin yaklaşımı olmadığını belirterek, Kürtler dışında Yörük, Arap, Ermeni halklarının da bu süreçte ciddi biçimde “Hayır” yönünde bir tercih içerisinde olduklarını ifade etti.

‘AKP TABANI DA “HAYIR” DİYOR’

Mersin’de tüm kesimler ile birlikte MHP tabanının da “Hayır” dediğini paylaşan Eş Başkan Şahin, asıl dikkat çekici olanın AKP tabanında oluşan “Hayır” tavrı olduğunu söyledi. Şahin şöyle devam etti: “Yaptığımız çalışmalarda gördük ki AKP tabanında “Hayır” yönünde ciddi bir kayma var. AKP’liler kendilerinin de bu sürecin mağduru olacaklarını ve tek adam rejimi ile yönetilmek istemediklerini bizlerle paylaşıyor.”

Şahin, kendilerinin de AKP veya başka bir partiden olmasını önemsemeden tüm halka tek adam rejimin ülkeye getireceği felaketi anlattıklarını belirtti.

‘İŞ ÇEVRELERİNİN TAVRI DA NET: HAYIR’

İş çevrelerinin de yaptıkları görüşmelerde kesinlikle “Hayır” diyeceklerini kendilerine aktardığını anlatan Şahin, Mersin’de en büyük iş kolunu oluşturan nakliyat alanında faaliyet yürüten iş çevrelerinin özellikle “Hayır” tavır içerisinde olduklarını paylaştı. Diğer iş çevrelerinin de “Hayır” dediğini belirten Şahin, kendilerinin de bu tavrın gelişmesi ve büyümesi için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

‘ÇALIŞMALARIMIZI DAHA DA BÜYÜTÜYORUZ’

“Hayır diyoruz platformu” adı altında kentteki dernek ve sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ettiklerini açıklayan Şahin, kentin her alanına ulaşacak çalışma ağlarını oluşturduklarını aktardı. Şahin, çalışmalarını daha da büyüteceklerini ve tüm kesimleri çalışmalarına dahil edeceklerini de belirtti. Tüm halkları faşist ve tek adam rejimine karşı birlik olmaya davet ettiklerini söyleyen Şahin, hep birlikte Mersin’de güçlü bir “Hayır” sonucu çıkartman için çalışacaklarını ve kazanacaklarını sözlerine ekledi.