Mersin'de HDP’yi hedef alan gözaltılar protesto edildi

Mersin'deki siyasi soykırım operasyonları protesto edilirken, HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtalan, "HDP AKP-MHP iktidarının önündeki en büyük barikat olacak" dedi.

AKP yönetiminde olan Akdeniz Belediyesi’nde borçlanma yetkisinin ele alınacağı olağanüstü toplantı öncesi HDP’li meclis üyelerinin de aralarında olduğu 21 kişinin gözaltına alınması HDP Mersin İl Örgütü tarafından parti binası önünde protesto edildi.

Eyleme HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtalan, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Tevgera Jinên Azad/Özgür Kadın Hareketi (TJA), Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Çukurova TUAY-DER), Mersin Barış Anneleri Meclisi, HDP il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

'TAVİZ VERMEYECEĞİZ'

HDP Mersin İl Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, gözaltı operasyonunun AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın HDP’lileri hedef göstermesinden bağımsız olmadığını söyledi. HDP’li Meclis üyelerinin, Meclis toplantılarında itiraz ettikleri konular nedeniyle gözaltına alındıklarını belirten Sarıyıldız, “50 milyonluk bütçe dışı borçlanma yetkisi ve Akdeniz ilçesinin en değerli gayrimenkulü olan Eski TEDAŞ ve belediye binasının fezlekeler, partimize dönük yürütülen kapatma davası ve Kobanê Davası bu anlayışın bir ürünü olup, iktidarın yargıyı araç haline getirdiği ve adli mercilerin tarafsızlığını yitirdiğinin göstergesidir” şeklinde konuştu.

Sarıyıldız, bu ve benzeri saldırılara karşı onurlu direnişten taviz vermeyeceklerini, tecride karşı özgürlüğü savunup mücadele edeceklerini söyledi.

'HDP, ÖNÜNÜZDEKİ EN BÜYÜK BARİKAT OLACAK'

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtalan, belediye meclisinin toplanacağı saatten 2-3 saat önce arkadaşlarının toplantıya girmelerinin engellenmesi için gözaltına alındığını belirtti. Kurtalan, “Akdeniz Belediyesi talep etti, Mersin Emniyeti faaliyete geçti, savcı da buna boyun eğdi. Bu üçgen böyle dönüyor. Türkiye’de AKP sarayı emrediyor, MHP’yle birlikte talimatları veriyor, emniyet faaliyete geçiyor, göstermelik yargı sistemiyle bizleri cezaevine gönderiyorlar. Siyaset dışı bırakmaya çalışıyorlar. Bugün bu düşüncenin açık örneğini gördük; arkadaşlarımız ranta dayalı, nereye kullanacakları belli olmayan borçlanmayı reddediyorlardı. Son çare olarak şafak operasyonuyla HDP’yi devre dışı bırakıyorlar. Biz buna müsaade etmeyeceğiz, HDP önünüzdeki en büyük barikat olmaya devam edecek” diye konuştu.