Mersin ve Adana’da 1 Mayıs kutlandı

1 Mayıs İşçi Bayramı  Adana ve Mersin'de coşkuyla kutlandı.

Mersin’de 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla, birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütünün içerisinde yer aldığı Mersin Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde binlerin katılımıyla kutlandı. Kutlama öncesi sabahın erken saatlerinde Eski Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın önünde toplanan siyasi parti, sivil toplum örgütleri temsilciler ile emekçiler, kutlamanın yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na davul zurna eşliğinde yürüdü. Çevredeki halkın da alkış ve ıslıkları ile destek verdiği coşkulu yürüyüşte, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’nun tüm bileşenleri, kendi flama ve pankartlarını taşıdı. Yürüyüşte sık sık“Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz”, “Patates, soğan, güle güle Erdoğan, “Yaşasın devrim ve sosyalizm“, “Direne direne kazanacağız”, “Jin, jiyan, azadi”, “Selam selam, İmralı'ya bin selam” “Biji berxwedana zindanan” sloganları atıldı.

Kutlamanın yapıldığı alana gelen binlerce emekçi flamaları ve pankartlarıyla alanı hıncahınç doldururken, Yeşiller ve Sol Gelecek Parti (Yeşil Sol Parti) kortejinin alana girmesiyle beraber alanda alkış ve ıslıklar zirveye çıktı. Ardından alanda bulunan emekçiler, çalan şarkılar eşliğinde uzun bir süre halaya durdu. Halaylar esnasında alanda renkli görüntüler oluştu.

Saygı duruşundan sonra başlayan mitingde, ilk olarak 6 Şubat’ta meydana gelen depremde yaşamını yitirenler anıldı. Ardından depremin yarattığı yıkımın sorumlusu olarak gösterilen iktidarın,  14 Mayıs’ta emekçiler tarafından gönderileceğinin sözü verildi. Özgür basınına yönelik baskı ve tutuklamalarının da kınandığı mitingde,  özgür bir ülke inşa edilene kadar mücadeleye devam edileceği vurgulandı.

 

ADANA

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Bayraklı Park'ta miting gerçekleştirip, 1 Mayıs'ı kutladı. Kutlamaya binlerce emekçinin yanı sıra Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve bağlı sendikaların genel başkanları ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin katıldı. Mitingde işçiler taleplerini dile getirdi.