Metropol Şahinleri'nden 15 Şubat Komplosu'nu protesto eylemleri

15 Şubat Komplosu'na karşı Batman'da eylem düzenleyen Metropol Şahinleri, "Gün Önder Apo’ya yoldaşlığını sergileme günüdür" dedi.

Metropol Şahinleri Mehmet Akar İntikâm Birimleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük 15 Şubat Komplosu'na karşı eylem düzenledi.

Eyleme ilişkin yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Batman/Yavuz Selim Mahallesi'nde dün gece 11:00 saatlerinde nöbet değişimi yapan düşmanın TOMA tipi zırhlı aracı, pusu sonucunda ağır silahlar ile etkili bir şekilde vurulmuştur.

AKP ve onun işbirlikçileri; Metropol Şahinleri olarak sizden hesap sorulmadık gün bırakmayacağız. Halklara ettiğiniz zulüm yanınıza kalmayacak. Komplolarınızı, başta Kürt halkı olmak üzere ezilenlere yönelik imha politikalarınızın hesabını sormaya devam edeceğimizden şüpheniz olmasın!
Herkes kahraman gerillamızın direnişinin nasıl kutsal olduğunu anlayacak.
Ve herkes o kutsallık ile bütünleşmeye çalışan bizleri iyi tanıyacak."

'HALK DÜŞMANLARINI RAHAT UYUTMAYACAĞIZ!'

Açıklamada, "Birimlerimiz tarafından Türkiye’nin pek çok noktasında eylem düzenledi" denilerek, şunlar ifade edildi:

"Birimlerimiz tarafından yapılan eylemler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı düzenlenen uluslararası komploya ve halklara dayatılan imha saldırılarına karşı gerçekleştirilmiştir. Birimlerimiz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik planlanan uluslararası komploya ve bugün halen sürdürülmekte olan tecrit politikalarına karşı düzenledikleri eylemlerle, faşist güçlere ve işbirlikçilerine bir kez daha halkların direnişinden kaçamayacaklarını göstermişlerdir.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleşen komplonun amacı halkları yok etmektir. Kürt halkının direnişi boğmak isteyenler her defasında yenilmişlerdir. Başta Kürt halkı olmak üzere tüm ezilenlere yönelik aynı anlayışla imha politikaları AKP-MHP faşist ittifakı tarafından sürdürülmektedir. Komplonun ve faşist işgal saldırılarının amacı, Kürt halkının örgütlü direnişini ve kazanımlarını boğmaktır. Türkiye halklarının özgürleşmesinin ve işçi sınıfının kurtuluşu mücadelesinin başarılı olması Kürt halkının özgürleşmesiyle mümkündür. Faşizm bugün Rojava’ya, Kurdistan’ın her parçasına ve ezilen tüm halklara saldırarak tüm ezilenlerin özgürlüğünü, direnişini engellemeye çalışmaktadır. AKP-MHP faşizmi tarafından işçi sınıfı ve ezilen halklara karşı sürdürülen tecrit ve imha politikaları, gün geçtikçe yoğunlaşmaktadır.
AKP-MHP faşizmi Kürt halkına yönelik saldırılarını arttırmış ancak başarısız olmuştur. Bu başarısızlığının en büyük kanıtı, birimlerimiz tarafından verilen mücadelenin gün geçtikçe yükselmesidir. Faşist iktidar komplolara, işgallere, katliamlara rağmen devrimci mücadelenin gelişmesini engelleyememiştir. Güçlerimiz, Kürt halkı ve kazanımları hedef alınıyorsa, Kurdistan’da halklar katledilmek isteniyorsa, halk düşmanlarının,katillerin ve işbirlikçilerinin Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de rahat uyuyamayacaklarını göstermiştir.
Kurdistan gençliğine çağrımız şudur ki; gün Önder Apo etrafında eylem olma, gün Önder Apo’ya yoldaşlığını sergileme günüdür, gün faşist düşmanın ensesinde nefes, yüreğinde korku olma günüdür."