Miletvekillerinin nöbet eylemi sona erdi

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’le dayanışma amacıyla Meclis’te yapılan “Barış Nöbeti” sona erdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 91 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’le dayanışma amacıyla Meclis’te dün başlattığı “Barış Nöbeti” sona erdi.

Nöbete aralarında HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin de olduğu çok sayıda milletvekili katıldı.  Barış Nöbeti, sabah saatlerinde sona ererken HDP’nin ilerleyen günlerde farklı eylemlerle açlık grevlerini ve tecridin kaldırılması yönündeki talebi gündeme getireceği vurgulandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, şunları söyledi: “91 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in, tüm cezaevlerinde devam eden açlık grevlerinin büyük bir amacı olduğunu biliyoruz.  Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması. Başlatılan açlık grevlerinin kötü bir sonuçla sonuçlanmaması için bu eylemimizin özellikle dikkate alınmasını ifade etmek işitiyorum. Bu eylemle birlikte Türkiye’nin gündeminde olmayan ama mutlaka Türkiye’nin gündemine girmesi gereken tecrit meselesinin artık Türkiye toplumunun gündemleştirilmesi gereken ve bu gündemle beraber açlık grevlerine ses verilmesi gerektiğini ifade etmek isterim. Leyla Güven yaşasın, cezaevlerindeki açlık grevinde olan tüm arkadaşlarımız yaşasın diye bu eylemi gerçekleştirdik. Bu ülkeye barışı, adaleti ve özgürlüğü mutlaka getireceğiz, bunun da tecridin kaldırılmasıyla mümkün olacağına olan inancımız sonsuz.”