Mızraklı: HDP’nin zemini sağlamdır

HDP, kayyumlara karşı tutum belgesini açıklamak üzere tüm yapı ve bileşenleriyle toplandı. Tutsak edilen Amed Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı yazılı bir mesaj gönderdi.

HDP’nin geniş katılımlı toplantısında, kayyum darbesine ilişkin yapılan tartışma ve değerlendirmeler sonucu hazırladığı tutum belgesinin açıklanması bekleniyor. Ankara’da düzenlenen toplantıya, HDP tüm yapı ve bileşenlerinin yanı sıra, dernek, platform, STÖ, avukat örgütleri, vakıf, sendika, siyasi parti, etnik ve dini toplulukların temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Toplantıya, kayyım darbesiyle görevi gasp edilen ve tutuklanan Amed Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı yazılı bir mesaj gönderdi.

Tutsak edildiği Kayseri Cezaevindeki eşbaşkanlar adına sözkonusu mesajı yollayan Dr. Selçuk Mızraklı, “Hepimiz tanığız, kurulduğu günden itibaren HDP’ye karşı her türlü saldırı var. Bundan ötürü diyoruz ki, kim nereden saldırıyorsa HDP odur!” dedi.

Mesajda devamla şu ifadeler yer aldı: “Çok kimlikli HDP, gelen saldırılara da cevaptır. Hor görülen işçinin sahip çıkılan emeği, enerjisi hapsedilen gençliğin dinamizmi, alanlardan koparılmak istenen kadının sesi, bireyselleştirilen toplumun kolektif hafızası, tek kişiye sığdırılan siyasete karşı demokratik toplum siyaseti bizim alın terimiz, gururumuz, mücadele sebebimizdir. HDP’nin zemini sağlamdır. Bu zemin üzerine inşa edilen her gerçeklik, gücünü zeminin sağlamlığından alır. Çünkü HDP, mecrasını, yolunu bulmuş bir su misali, hakikat peşinde olanların dayanışmasından başka bir şey değildir.

Yerelden başlayan demokrasi her şeyden önce siyasete, yaşama, doğaya, toplumsallığa özgür ve eşit yaklaşımın adıdır. Bugün her açıdan çürüyen, toplumsal meşrutiyetini yitiren, toplum karşıtı politikalarını AKP-MHP bloğu olarak birleştiren bu yeni sistem, biraz daha ayakta kalabilmek adına savaşı kutsamakta, ayrıştırıcı politikalar ile HDP’yi sürekli hedef yaparak Kürt-Türk barışına izin vermemektedir. Demokratik siyasetin yaşamsallaştırılması için daha çok çalışmak gerektiği ortadadır. Ulusal birlikteki ısrarımız buradan geliyor! Kördüğüm zamanlardan geçerken, ulusal birlik umuttur. Bu umudun büyütücüsü, en azimli koruyucusu da HDP’dir.

Önemli tartışma ve görüşlerin olacağı bu toplantıdan çıkacak sonuç ne olursa olsun demokratik siyasete hizmet edeceğinden, toplumu savunma ekseninde ele alınacağından şüphemiz yoktur. Bu toplantının yeniden buluşmalara, merhabalaşmalara ve mücadele alanlarına zemin olması bizim tek temennimizdir. Bu açıdan herkesi mücadelenin sıcaklığı ile selamlıyor, sevgilerimizi iletiyoruz ve mutlaka kazanacağız diyoruz…”