Mızraklı: Her geçen gün dökülüyorlar

Görevi gasp edilen Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, “Her geçen gün dökülüyorlar. Gidişleri çok uzakta değil” dedi.

Kayyum darbesine karşı Amed’de Demokrasi Nöbeti 29'uncu gününde devam etti.

Lise Caddesi üzerinde yapılan HDP Amed Milletvekili Musa Farisoğulları, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbsaşkanı Selçuk Mızraklı, HDP ile ittifak yapan Kürt partileri adına Abdullah Bozkuş, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Tahsin Yeşildere’nin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Eylemde "Kayyum bağımlılaştırır direniş özgürleştirir", "Bizden başka kazanan olmayacak" yazılı flamalar taşındı.

Mızraklı eylem sırasında yaptığı konuşmada, hükümetin 29 gündür kayyum atamalarını açıklayamadığını söyledi.

Mızraklı, "Bu kayyumun altında ezilip gideceklerdir. Tarih zulümkârlar, zalimler ile mazlumlar arasındaki tarihtir” dedi.

"Bizler kazanacağız" vurgusunda bulunan Mızraklı, "29 gün önce belediyeye kayyumlar atadıktan sonra onların karşısına dikilen o beyaz tülbentli annenin haykırışı bizleriz. Bizler kazanacağız arkadaşlar” diye konuştu.

Mızraklı, “Farkında mısınız eksiliyorlar. Her geçen gün dökülüyorlar. Gidişleri çok uzakta değil, zulüm bu karanlık düzen, eninde sonunda gidecek ama böyle durup dururken gitmiyor arkadaşlar. Her zulme son veren mazlumların o haklı soylu direnişi ve duruşudur” ifadelerini kullandı.

Kendilerini ablukaya aldıklarını zannedenlerin, kendi kazdıkları çukura düştüğünü söyleyen Mızraklı, şöyle konuştu:

"Şimdi kim kimi ablukaya aldı arkadaşlar. Şu anda bizi ablukaya aldığını zanneden zihniyet, esasında kendi çukuruna düştü. Bugün buradan yükselen itiraz Türkiye halklarına bir kez da kral çıplak dedirtti. Sizin buradaki mücadeleniz onlara bu karanlığın gideceğini hatırlattı. Analar şuanda yanımızdalar, hep yanımızdaydılar. Biz de her zaman onların dizlerinin dibindeydik. “

“Ürkek olmayalım” diyen Mızraklı, cesur olma vaktinin geldiğini belirtti.

“Ürkeklik geleceğimizi karartır. Cesur ve kararlı olmanın zamanıdır. Onlara bir kez daha söylüyoruz. Geldiğiniz gibi gideceksiniz ama biz sizleri gönderirken arkanızdan sizlere benzemeyeceğiz."

HDP Amed Milletvekili Musa Farisoğulları, hükümetin yönlendirmesiyle il binası önünde oturan bazı ailelere seslenerek, AKP’nin oyunlarına alet olmamalarını istedi.

Farisoğulları, “Üzerimizde kirli savaşı daha fazla derinleştirmek istiyorlar. Bu büyük bir düşmanlıktır. Bizler direnişimizi günden güne büyütecek ve güçlendireceğiz. Faşist bloğu bölgemizden atacağız. Sonları zaten yaklaşmış durumda. Bundan dolayı bu kirli oyunları oynuyorlar. Başarı bizimdir, halkımızındır” dedi.

HDP ile ittifak yapan Kürt partileri adına söz alan Abdullah Bozkuş ise şunları ifade etti: “İnancımıza göre kayyumların atanması adaletsizliktir. Dünyadaki inançlı insanlara çağrımız bu hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı sesinizi yükselterek buna zulümdür deyin. Kalkmışlar HDP’yi itibarsızlaştırmak için anneleri HDP’nin önüne gönderiyorlar. Annelere çağrımız gelin barış, huzur, eşitlik için el ele verelim ki bu ülkede savaş son bulsun. Halklar arasında savaş olmasın.”

Konuşmalardan sonra 10 dakikalık oturma eylemi yapıldı ve kitle dağıldı.