MKP: 18 Mayıs'ın kızıl kıvılcımı klavuzumuz olmaya devam ediyor

Devrimci önder İbrahim Kaypakkaya'nın katledilmesinin 45. yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan MKP, "18 Mayıs’ın kızıl kıvılcımı kılavuzumuz olarak parlamaya devam ediyor" dedi.

Maoist Komünist Partisi (MKP) devrimci önder İbrahim Kaypakkaya'nın Diyarbakır zindanlarında gördüğü işkenceler sonucunda yaşamını yitirmesinin yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şunlar belirtildi: "Ölümsüzlüğünün 45. yıl dönümünde komünist önder İbrahim Kaypakkaya’nın kızıl anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

O’nun şahsında başta parti genel sekreterlerimiz Süleyman Cihan, Kazım Çelik, Cüneyt Kahraman, Cafer Cangöz, sekreter yardımcılarımız İsmail Bulut, Baba Erdoğan, Aydın Hanbayat, parti sekretarya üyemiz Yılmaz Kes, onlarca kadro ve ordu komutanlarımız ile yüzlerce parti üye ve savaşçısı olan şehitlerimizi bir kez daha anıyoruz. Devrimci önderlerden Mahir Çayan, Deniz Gezmiş ve Kemal Pir şahsında Türkiye-Kuzey Kürdistan devrimci hareketinin şehitlerini ve 18 Mayıs günü Amed zindanlarında bedenini ateşe vererek teslimiyete bent olan dörtler ve Mazlum Doğan şahsında Kürt ulusal hareketinin şehitlerini saygıyla anıyor, komünist, devrimci ve ulusal-demokratik mücadelelerini selamlıyoruz."

'KAYPAKKAYA KABUSLARININ DEVAM ETTİĞİNİN DELİLİDİR'

"Kaypakkaya yoldaşın komünist çizgisi bugün yoldaşları tarafından MKP seviyesinde geliştirilip somut koşulların somut tahlili prensibine uygun olarak Sosyalist Halk Savaşıyla ilerletilmektedir" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "18 Mayıs’ın kızıl kıvılcımı kılavuzumuz olarak parlamaya devam ederken, "ihtilalici komünist fikirlerin temsilcisi" bugün de hakim sınıfların korkusu olmaya devam ediyor. Fikirlerinden korkanlar ismine tahammül etmeyerek çaresiz korkularını ifşa ediyorlar.

Günümüzde Kaypakkaya isminin telaffuz edilmesine bile tahammül etmeyen komprador tekelci burjuva hakim sınıflar, yeni "suç" kavramları üretme pahasına Kaypakkaya’yı övme gerekçesiyle aydınlara, sanatçılara, demokratik kurum, kişi ve aktivistlere davalar açarak hapis cezaları vermektedirler. Bu Kaypakkaya korkusunun hakim sınıflarda aktüel olduğunun açık kanıtı.

Kaypakkaya kabuslarının devam ettiğinin delilidir. Her türden burjuva gerici korku ve her türden demagojiye inat; Kaypakkaya yoldaşın anısını yaşatıyor, komünist fikirlerinin rehberliğinde ilerliyoruz! Devrim yürüyüşümüzün adı Kaypakkaya’dır! Komünist önderimiz Kaypakkaya yoldaş şahsında parti ve devrim şehitlerini saygıyla anıyoruz!"