MKP: Mezarlıklara saldırının hesabını soracağız

Mezarlıklara saldırılara karşı açıklama yapan MKP, "Yoldaşlarımızın ölü bedenleri-mezarları dahi faşizmi korkutmaktadır" diyerek, "Hesap soracağız" uyarısında bulundu.

Maoist Komünist Parti MK/SB, mezarlıklara dönük vahşi saldırılara ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "AKP-MHP faşist iktidarının merkezi bir politikası olarak tüm kurum-kuruluş ve çeteleri aracılığıyla uzun süredir sistemli bir şekilde sürdürdüğü, ölümsüzleşen gerilla cenazelerine işkence, cenazeleri kaçırma, defin işlemini engelleme, mezarlıklara-cemevi ve camilere almama, mezarlara saldırı, şehit ailelerine baskı ve tehdit gibi bir dizi faşist uygulama söz konusudur" denildi.

'ÖLÜ BEDENLERİMİZDEN BİLE KORKUYORLAR'

Açıklamada şunlar kaydedildi:
"HPG gerilla mezarlarına saldırılar, Alevi, Êzidî vb mezarlara saldırılar, şehitliklere saldırılar faşizmin sürekli saldırganlığı olmuşlardır. Mezarlarımıza kazınan isimler, resimler ve sözler silinmiş, anıtlar yıkılmış, parçalanmıştır.
(...) Çatışmada ölümsüzleşip, Bingöl- Adaklı ilçesine bağlı Karer köyüne defnedilen Sevda Serinyel (Mercan) yoldaşımızın mezarı, bölge karakolundaki faşist çetelerin saldırısına uğramış ve yoldaşımızın ailesi baskı ve tehditlere maruz bırakılmışlardır. Kadına olan gerici-erkek egemen bakışı ve yaklaşımı tüm çevrelerce teşhir edilmiş faşist AKP-MHP iktidarı ve azılı faşist çeteleri, yaşamda ve savaşta özne olan kadına karşı büyük korku taşımakta, özel savaş politikalarını daha yoğun yürütmektedir. Yaşamıyla faşizme korku salan Mercan yoldaş ve yitirdiğimiz diğer siper yoldaşlarımızın ölü bedenleri-mezarları dahi faşizmi korkutmaktadır.
Bu vesile ile bu kirli politikalarda hangi ölçüde olursa olsun rolü olan herkesi buradan uyarıyoruz! Tarihimiz hesap sorma tarihidir. Er-geç tüm yaptıklarınızın bedelini ödeteceğiz!"