‘MLKP 28 yıldır devrim ve sosyalizm mücadelesi yürütüyor’

MLKP Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı, partilerinin 28’inci kuruluş yıldönümü dolaysıyla bir açıklamada bulundu.

Yazılı açıklamada, Türkiye’de giderek kötüleşen duruma dikkat çekilerek, “Katliam, zam, zulüm, işkence, gözaltı ve tutuklama, işsizlik ve yoksulluk; faşist şef Erdoğan’ın Saray darbesiyle birlikte sömürgeci faşist Türk sermeye oligarşisinin resmi devlet politikası haline gelmiştir” denildi.

Kadın katliamları, yaygınlaştırılan cinsel saldırılar, kadın düşmanlığı ve Kürt düşmanlığının bir devlet politikası haline getirildiğini kaydeden Akademi Komutanlığı, toplum üzerindeki devlet terörüne de işaret ederek “AKP-MHP ve faşist şef Erdoğan kendini iç savaşa göre örgütlemektedir” dedi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Daha fazla sömürü ve zulüm, daha fazla gözyaşı ve umutsuzluktur. İnsanlığın, kadınların ve halkların tek bir kurtuluş yolu vardır. Kurtuluş; örgütlü mücadelede, devrimde; sosyalizmdedir. Hakların eşitliği ve kardeşliğindedir

Dünya komünist hareketinin Türkiye ve Kürdistan bölüğü olan partimiz MLKP; işçi ve emekçilerin, ezilenlerin, halklarımızın, kadınların gerçek kurtuluşu olan devrim ve sosyalizmi yaratma ilkesiyle 1994 10 Eylül’ünde kurulmuş ve bu amaç doğrultusunda bedeller ödeyerek, onlarca şehit vererek, düşmanın her türlü faşist saldırısına göğüs gererek; 28 yıldır kesintisiz şekilde devrim ve sosyalizm mücadelesini sürdürmektedir. 29. yılında da aynı kararlılık ve iradeyle bu yürüyüşünü sürdürecektir.

(…) Kurtuluş ve özgürlük için, halklarımızın eşitliği ve kardeşliği için bu sömürgeci, soykırımcı faşist düzenin yıkılması gerekiyor. Fakat bu faşist düzenin; kendiliğinden kolayca yıkılmayacağı, uydurma seçimlerle çekip gitmeyeceği de kesin. Bu faşist düzen ancak bir amaç doğrultusunda örgütlenip mücadele eden işçi ve emekçilerle, halklarımızla, kadınlar ve gençlerle, ezilenlerin savaşımıyla sağlanabilir. İşte MLKP/KKÖ’müzün varoluş nedeni budur.!

MLKP, faşizme, işgale ve sömürgeci savaşa karşı, özgürlük ve demokrasi için, insanca ve onurlu bir yaşam için  mücadeleye çağırdı.