MLKP: Şehitliklere saldıranlar hesap verecek

Şehitliklere saldırıya karşı uyarıda bulunan MLKP, "Devrimci adalete hesap verecekler" dedi.

MLKP Merkez Komitesi, AKP-MHP iktidarının şehitliklere dönük saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Şehitlerden de mezarlarından da korkuyorlar" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Yüksekova’dan Amed’e, Van’dan Muş’a, Şırnak’tan Bitlis’e, Hakkari’den Kayseri’ye faşist şefin polis ve jandarması panzerlerle, zırhlı araçlar ve kepçelerle gece vakti daldıkları mezarlıklarda mezarların etrafına örülen duvarları yıkıp, mezar çiçeklerini imha ediyor, şehit isimlerinin yazıldığı mezar taşlarını parçalıyorlar. Şehit mezarlarını kimliksizleştirmek için ailelere baskı yapıyor, gerilla analarına manevi işkencenin en kahredicisini yaşatıyorlar" denildi.

'AŞAĞILIK VE DÜŞKÜNLER!'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Bunlar şehit gerilla bedenlerine işkence yapanlar, çıplak gerilla bedenlerini teşhir edenler, panzerlerin arkasına bağlayıp sürükleyenlerdir!

Bunlar, Taybet Ana'nın cansız bedenini günlerce sokakta bekletenlerdir!

Bunlar, Hanım Tuğluk’un Ankara’da defnedilmesini ırkçı zorbalıkla engelleyenlerdir!

Bunlar, Kayseri’de İbrahim Gökçek’in toprağa verilmesini önlemeye çalışanlardır!

Bunlar, gerilla cenazesini iki yıl sonra ailesine kargo yoluyla gönderecek kadar aşağılık ve düşkündürler!

Bunlar, Bitlis’e bağlı Garzan Mezarlığı’ndan çıkartılan 261 cesedi İstanbul’a getirip, Kilyos Mezarlığın’a bitişik asfalt yola defnedecek denli ahlak ve vicdan yoksunlarıdır!

Bunlar, mafyacıları, gaspçıları, uyuşturucu çetelerini serbest bırakan, ama politik tutsakları zindanlarda ölümün ağzına atanlardır.

Bunlar, evde kal çağırısı yapıp, herkesi karantinaya almaya çalışırken işçileri salgının pençesinde ölüme gönderenlerdir."

'KÜRT HALKI AHLAKSIZ VE KURALSIZCA HEDEF ALINIYOR'

İktidarın devrimci adalete hesap vereceğini belirten MLKP, sömürgeci güçlerin PKK'yi tasfiye etmek istediğini, Kürtlere karşı ahlaksız, kuralsız savaş yürüttüğünü kaydederek, "Kürt halkımızı hedef alan AKP-MHP’nin politik İslamcı ırkçı saldırganlığı aynı zamanda Türk halkımızı, işçi sınıfı ve ezilenlerini kendi suçlarına ortak etmeyi amaçlayan iğrenç bir plandır. Gerilla Türk işçi ve emekçilerinin dostu, yoldaşı, kardeşi, Türk halkının da öz evladıdır" dedi.

MLKP, "Gerilla mezarlarına, devrimci mezarlarına sahip çıkalım, Kürt halkının direnişiyle birleşelim, sesimizi yükseltelim" çağrısında da bulundu.