MLKP: Komplocu güçler Efrîn'de de kaybedecek

MLKP/Kürdistan, 15 Şubat Komplosu'nun Kürtlerin kazanımlarıyla boşa çıkarıldığına dikkat çekerek, "Efrîn'de de kaybedecekler" mesajını verdi.

MLKP/Kürdistan, Uluslararası 15 Şubat Komplosu'nun yıl dönümü vesilesiyle bugün bir mesaj yayımladı.

"Kürt özgürlük mücadelesi sömürgeci faşist Türk burjuva devletinin ideolojik, politik, ırkçı yapısını parçalamaya, yüzyılın başında, emperyalistlerce oluşturulan statükoları parçalamaya başlayınca 15 Şubat 1999’da uluslararası komplo devreye konuldu" diye başlayan mesajda, "Kuzey Kürdistan’da sömürge statüsünün parçalanıyor olması ve bunun devrimci sonuçlarının ortaya çıkması, sömürgeci faşist Türk devletini, ABD ve Avrupa emperyalistlerini bu komploda birleştirdi" denildi.

'HİÇBİRİNİ BAŞARAMADILAR'

Mesajda şu vurgular da yapıldı:

"(...) Komploları sürdürmek istediler ancak, bunların hiçbirini başaramadılar. Tam aksine Kürt özgürlük mücadelesi hem Bakur Kürdistan’da, hem de, Rojava devrimiyle birlikte Ortadoğu’da çok daha büyük bir gelişim ortaya çıkarttı.

Bu gelişmeler sömürgeci faşist diktatörlük için büyük bir kâbus oldu. Ardından politik İslamcı faşist IŞİD’e ve işgalci Türk devletinin desteklediği çetelere kaşı kazanılan zaferler Kürt özgürlük hareketini bölgesel devrimci gelişmelerin öncüsü durumuna getirdi. Bütün bu başarılar 15 Şubat uluslararası komplosunu boşa çıkartmış oldu."

'EFRÎN'DE DE YENİLMEKTEN KURTULAMAYACAKLAR'

MLKP/Kürdistan, komplocu politikaların şimdi de uluslararası güçlerin desteğiyle Efrîn'de sürdüğüne dikkat çekerken, "Efrîn’e saldıran işgalci Türk devleti, onun Hitler kılıklı faşist şefi Erdoğan ve kanlı ordusu ve bilumum çeteleri, emperyalistler ve işbirlikçileri, işgale ve uluslararası komplolara karşı verilen özgürlük mücadelemiz karşısında yenilmekten kurutulamayacaklar" diye belirtti.