MLKP Kürdistan: Faşizmi birlikte yeneceğiz

PKK'nin 40. mücadele yıl dönümünü kutlayan MLKP Kürdistan, "Zindanlardan özgür Kürdistan dağlarına uzanan mücadelemizi omuz omuza dövüşerek, zaferlerle taçlandıracağız" dedi.

PKK’nin 40. yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayınlayan MLKP Kürdistan, şehitler ve mücadeleler partisi PKK'nin 40. mücadele yılını coşkuyla selamladı. PKK bayrağı altında, 40 yılda binlerce kahramanın, özgürlük ve onur için ölümsüzleştiği vurgulanan MLKP Kürdistan açıklamasında, "Mazlum Doğanların, Hayri Durmuşların başlattıkları yürüyüş kolunu, son yıllarda Nûdem Nurhaklardan Nalin Muşlara, Delal Amedlerden Atakan Mahirlere, Zeki Şengalilerden Rızgar Geverlere kadar, her biri ayrı bir cihan parçası olan çok değerli şehitler takip etti.

PKK'nin tarih sahnesine çıkışının ve 40 yıllık mücadelesinin her aşamasında büyük emeği ve öncülüğü bulunan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dır. O'nun rehberi olduğu 40. mücadele yılını kutluyoruz. O'nu tecrit ederek, önderi olduğu halktan ve partiden kopartacağını sanan faşist sömürgeciler, milyonların kalbindeki Öcalan gerçeğini yıllardır değiştiremediler. Bu vesileyle, PKK'nin yeni mücadele yılında, Kürt Halk Önderi Öcalan'ı selamlıyor, “Özgür Öcalan, Özgür Kürdistan” şiarıyla, O'na uygulanan tecridi lanetliyoruz" denildi.

KÜRT HALKI 21. YÜZYILA ROJAVA DEVRİMİNİ ARMAĞAN ETTİ

Kuzey Kürdistan'da yanmaya başlayan özgürlük ateşini Başur, Rojhilat ve Rojava'ya taşıyan, dört parça Kürdistan'da da sömürgeci baskılara karşı birliği, direnişi ve dirilişi örgütleyen PKK'nin aynı zamanda dünya halklarının da, sevgi, saygısını kazanan ve birleştirici, ilham veren bir kuvvet olduğuna dikkat çekilen açıklamada devamla şunlar belirtildi: "Kadını, genci ve yaşlısıyla, bir halkın ayağa kalkışı, onuruna ve özgürlüğüne yürüyüşüdür PKK'nin 40 yıllık tarihinde yazılan. 41. mücadele yılında da böyle olacağından kuşkumuz yoktur.

21. yüzyıla, Rojava Devrimi'ni armağan eden Kürt halkımız, bu yola PKK öncülüğünde çıkmış, onun ışığında yürümüştür. Kadının özgürlüğü ve eşitliği mücadelesinde, PKK'nin yarattığı düzey, dünya kadınlarının bir kazanımı olmuştur. Jin Jiyan Azadi şiarının neredeyse, tüm dillerde atılır hale gelmesi, bu öncülüğün sembolüdür. HBDH ve KBDH gibi birleşik mücadelelerde, Rojava devriminde, Türkiye, Kuzey Kürdistan ve Avrupa'nın pek çok şehrinde, devrimci-demokratik her türlü eylemde, yan yana omuz omuza olduğumuz siper yoldaşlarımızla, daha büyük direnişleri, daha büyük zaferleri geliştirmek sözümüz olsun."

41. MÜCADELE YILINDA DAHA BÜYÜK ZAFERLERE

"İnanıyoruz ki PKK, 41. mücadele yılında, özgürleşen Kürdistan kadını ve öncüleşen Kürdistan Gençliği rolünü oynayacak, başta Kürt Halk Önderi Öcalan olmak üzere, tüm devrimci tutsakları özgürleştirecek, faşizmi ve sömürgeciliği yenecek büyük kavgaya yeni zaferler ekleyecektir" denilen açıklamada ne sömürgeci Türk faşizmi, ne de ABD ve Avrupa emperyalizminin buna engel olabileceği kaydedildi.

MLKP Kürdistan açıklamasında son olarak şu ifadeler yer aldı: "Kürt halkının ve 4 parçada Kürdistan'ın dirilişine öncülük eden yoldaş partimiz PKK'nin 40. mücadele yılını bir kez daha kutluyoruz. Zindanlardan özgür Kürdistan dağlarına, devrim siperlerinden sokaklara uzanan birleşik devrimci mücadelemizi omuz omuza dövüşerek, zaferlerle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz. Bu söz, Kürdistan'ın dört bir yanında, dağlarda ve savaş mevzilerinde birlikte ölümsüzleşenlerimizin kanıyla mühürlenmiştir. Onlara layık olmak boyun borcumuz ve de onur sözümüzdür."