MLKP, Rojava Devrimi'nin yıl dönümünü selamladı

Rojava Devrimi'nin yıl dönümünü selamlayan MLKP Kürdistan, "Rojava Devrimi etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz" dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP)- Kürdistan tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Rojava Devrimi Kürdistan'ın tarihine, sömürgeciliğe karşı halk adına, halk için ve halkla birlikte bir müdahale olarak giriş yaptı. Sınıf ve cins çelişkisinin uzlaşma temelinde çözülemeyeceğinin ezilenlerin ileri bölükleri tarafından da görüldüğü bir süreçte Rojava Devrimi, kapitalizmin varoluşsal krizinin devrimci çözüm imkanı olarak ezilenlerin tarihinde onurlu yerini aldı. Kürdistan ve bölge devriminin kapısını araladı" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Kadınların tüm yapı içinde eş düzey temsilinin geliştirilmesi, kadın ordulaşmasının sağlanması, Kürt ve Arap halkının ittifakının başarılması, halk ordusunun yaratılması, devrimimizin en temel kazanımlarıdır. Halklar, kadınlar ve LGBTİ+'lar için bir hapishane olan Ortadoğu’da atılmış bu adımlar ve kat edilen yol son derece önemlidir, değerlidir ve tarihi bir başarıdır.

Devrim yapmaktan daha büyük bir ideolojik, siyasi ve askeri kararlılık gerektiren devrimi yaşatma mücadelesinin sorunları ve zorluklarının, devrimcilerde ve halklarımızda bir irade kırılması yaratmasına izin vermemek günün en temel görevidir. Devrim, büyülü bir dünya değildir. Sınıf ve cins mücadelesinin daha şiddetli hal almasıdır. Devrimimizin bu aşamada korunması, antikapitalist, antiemperyalist mücadelenin yükseltilmesini zorunlu kılmaktadır.

Demokratik halk devrimimizin kazanımları ancak sosyalizm hedefine bağlanmış bir perspektifle korunabilir.

Başta işçi ve ev emekçisi kadınlar olmak üzere, tüm işçi ve emekçilerin yönetme erkindeki rolü güçlendirilmelidir. Meclis ve komünler, temel yönetme aygıtları rollerini oynamalı, bu bakımdan ortaya çıkan bürokratizme karşı mücadele edilmelidir.

İşgale karşı mücadele içinde büyüyen devrimimiz yeni bir işgal saldırısıyla karşı karşıyadır. Halkımız ve tüm savunma güçlerimiz, kendi tarihlerinden yeterli deneyimi ve birikimi elde etmiştir. Gerillanın direnişi de bu birikimin içindedir.

Halkımız, bu savunmada bütün gücüyle yer almalıdır. Sömürgeci Türk devletinin desteğiyle büyümüş neredeyse bir devlet inşa etmiş DAİŞ'i yenilgiye uğratmakla kalmamış ve onu parçalamış bir devrimimiz var. Bu birikim, deneyim ve kararlılığa dayanarak, gerillanın ilham veren direnişinden güç alarak sömürgeciliği topraklarımızdan söküp atacağız. Halkımıza ve onun yiğit evlatlarına güvenimiz tamdır.

Suriye halkları, bu işgalci savaşa karşı Kuzey ve Doğu Suriye halklarının yanında yer almalı ve aynı zamanda demokratik Suriye'nin kurulması için bir olanağa dönüştürmelidir. Bu işgalci savaş, BAAS rejimini güçlendirdiği ya da ondan umutların yeniden yeşertildiği bir süreç olmamalıdır. Rojava-Kuzey ve Suriye devrimci demokratik halkçı sistemini bütün Suriye'ye yayma sürece olarak ele almalıdır.

Başta dört parça Kürdistan, Türkiye, Suriye, İran ve Irak halklarını, tüm dünya onurlu insanlarını Rojava Devrimi etrafında kenetlenmeye ve devrimci mücadeleyi bulundukları alanlarda yükseltmeye ve aynı zamanda Rojava devrim siperlerinde yer almaya çağırıyoruz."