MLKP Rojava: Gökhan yoldaş örnek bir devrimciydi

MLKP Rojava, şehit düşen Devrimci Komünarlar Partisi'nden Gökhan Taşyakan için yayımladığı mesajında, "Hiçbir sorumluluktan kaçınmayan siper yoldaşlarımızdan birisidir" dedi.

MLKP Rojava, Devrimci Komünarlar Partisi Kurucu Kongre Delegesi ve MK Üyesi Gökhan Taşyakan'ın (Ulaş Adalı) şehit düşmesine ilişkin yazılı mesaj yayımladı.

"Bilinci ve eylemini yaşamında ve devrimci ideallerine bağlılıkta cisimleştiren örnek devrimcilerdendi siper yoldaşımız. Nasıl düşündüyse öyle yaşadı, nasıl istediyse öyle savaştı. Duru, yalın, tereddütsüz adanmış devrimciliğin en güzel örneklerinden birini bizlere bıraktı" denilen mesajda, şu ifadelere yer verildi:

'İDEALLERİNİ ZAFERLE TAÇLANDIRACAĞIZ'

"Devrim bizlerden neyi istiyorsa o doğrultuda soluksuz, sınırsız atıldı savaşın orta yerine. Politik mücadelenin her alanında kavganın en önünde oldu devrimci yaşamı boyunca.

Tarihin bizlerin omuzlarına yüklediği hiçbir sorumluluktan kaçınmayan siper yoldaşlarımızdan birisidir Gökhan yoldaş. Bundan dolayıdır ki 'Kürt halkı ile Türkiye halklarının mücadele birliğinin somut bir ifadesi olan Halkların Birleşik Devrim Hareketi’ni inşa etmek için tüm enerjisi ile çalışmıştır.' Bundan dolayıdır ki: Kobanê’nin çağırısına yanıtsız kalmamıştır, Gezi'den NATO protestolarına, işçi direnişlerinden gençliğin eylemlerine, BÖG’ün temellerinin atılmasından DKP’nin kurucu önderliğine… Devrimin çağrısının izinden gitmiştir hep.

Soluksuz, sınırsız bir devrimci yaşamın hem savaşçısı hem önderi olmuştur siper yoldaşımız Gökhan Taşyakan. Boşluğunu doldurmak boynumuzun borcudur. Ölümsüzlerimizin ideallerini zaferle taçlandırmak son sözümüzdür."