MLKP: Sakine Cansız'ın çizgisiyle kazanacağız!

Paris'te katledilen üç kadını anan MLKP/Kurdistan, "Teslimiyeti Sakine Cansız ve tüm devrim şehitlerinin direniş çizgisini kuşanarak boşa çıkartacağız" dedi.

MLKP/Kurdistan, Paris Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

"PKK’nin kurucu ve önder kadrolarından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve gençlik hareketinden Leyla Şaylemez'i katledilişlerinin 6. yıl dönümünde saygıyla anıyoruz" diye başlayan açıklamada, şunlar ifade edildi:

'HAİN BİR KOMPLO!'

"Paris Katliamı politik İslamcı faşist AKP ve onun diktatörü Erdoğan’ın MİT eliyle gerçekleştirdikleri bir devlet katliamıdır. Paris Katliamı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’la 'çözüm süreci' adı altında görüşmeler yürütülürken gerçekleştirilen hain bir komplodur. İmralı görüşme heyetinde yer alan MİT yetkilisi Sabahattin Asal’ın katil Ömer Güney ile katliamı doğrudan planlayanlardan biri olduğu sonradan açığa çıkmıştır.

Paris’te üç devrimci Kürt kadının katledilmesi faşist Türk devletinin soykırım tarihinin devamı niteliğindedir. Bu konuda bir devamlılık söz konusudur. Nitekim, faşist Türk devletinin katliamlar tarihinin son halkalarından birisi de Efrîn işgalidir. 

Faşist Türk devletinin Kürt ulusuna, Türkiye halkalarına, emekçilerine, devrimcilere, kadınlara dayattığı teslimiyeti Sakine Cansız ve tüm devrim şehitlerinin direniş çizgisini kuşanarak boşa çıkartacağız."