Moini: Heval Rêzan halkın özgürlüğü için canını feda etti

Türk devleti tarafından katledilen Rêzan Cawid'in halkın özgürlüğü için canını feda eden öncü devrimcilerden biri olduğunu söyleyen PJAK Eşbaşkanı Siyamend Moini, "Düşman ne yaparsa yapsın Özgürlük Hareketi'ne engel olamayacak" dedi.

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) Eşbaşkanı Siyamend Mouini, Türk devletinin 6 Ağustos 2022 tarihinde Qamişlo’ya bağlı Sina mahallesine saldırısı sonucu şehit düşen Komelgeha Demokratîk û Azad a Rojhilatê Kurdistanê (KODAR) Yürütme Konseyi Üyesi Yûsif Rebanî'yi (Rêzan Cawid) andı.

Rêzan Cawid'in Türkiye, Suriye ve İran devletlerinin komplosu sonucu şehit düştüğünü söyleyen Siyamend Moini, "Heval Rêzan'ın şehadet haberini duyunca hepimiz üzüldük. Öncelikle Rêzan hevalin saygıdeğer annesine, babasına ve yoldaşlarına başsağlığı diliyorum. Devrimci ve öncü bir kişiliğe sahip olan heval Rêzan, ömrünü mücadeleye adadı. Heval Rêzan özgürlükçü ve mücadeleci kişiliğiyle çevresini ve etrafındaki arkadaşlarını da eğitmeyi başardı. Maalesef Türkiye, Suriye ve İran devletinin komplosu sonucu şehit düştü.

Düşman, Kürt halkının gelişiminden rahatsız. Kürdistan'daki tüm işgalcileri büyük bir korku sarmış durumda. Kürdistan'ın dört parçasında devrim için bir adım atıldığında işgalciler ve özgürlük düşmanları öfkeleniyor. Özgürlük Hareketi'nin öncülerini katlederek halkımızdan intikam alıyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar Özgürlük Hareketi'ne engel olmayı başaramayacaklar. Özgürlük savaşçılarının katledilmesi Kürt halkının tarihinde birçok defa yaşanmıştır. Binlerce devrimci, savaşçı, halkın özgürlüğü için canlarını feda etmiştir. Heval Rêzan, halkın ve Kürt ulusunun özgürlüğü için hayatını feda eden öncü devrimcilerden biriydi" diye konuştu.

ROJAVA'DAKİ TECRÜBELERDEN FAYDALANMAK İSTEDİ

Yaşamını Kürt halkının ve Kürdistan'ın özgürlüğüne adayan Rêzan Cawid'in mücadelesine dikkat çeken PJAK Eşbaşkanı Siyamend Moini, "Heval Rêzan, Rojava Kürdistan'ın durumunu anlamak ve örgütsel bir görev için Rojava'ya gitmişti. Kürdistan birlik ruhuyla hem Rojava'ya hizmet etmek, Hem de Rojava'daki tecrübelerden faydalanarak bunları Rojhilat'ta kullanabilmeyi amaçlıyordu. Ne yazık ki, Rojava'da edindiği tecrübeyi Rojhilat halkının hizmetine sunamadı. Heval Rêzan'ın anısına sahip halkımıza da teşekkür etmek istiyorum. Hem Rojava'dan, hem Mahabad'dan hem de farklı şehirlerden dalga dalga gelip heval Rêzan'ı sahiplendiler. Bu heval Rêzan'ın yol ve yöntemlerinin, özgürlüğün yol ve yöntemleri olduğunu gösteriyor.

Bu vesile ile bir kez daha Rêzan hevalın ailesine, mücadeleci Mahabad halkına ve yoldaşlarına başsağlığı diliyorum, değerli anne ve babasına selamlarımı iletiyorum. Heval Rêzan'ın yoldaşları olarak uğruna canını verdiği hedeflere ulaşana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.