MSD'den uluslararası topluma Efrîn için acil çağrı

MSD, Efrîn'e dönük saldırılara ilişkin uluslararası topluma seslenerek, katliamları önlemeye çağırdı.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e yönelik işgalci saldırılarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "İşgalci Türk devleti ve bağlı çetelerinin Efrîn ve köylerine yönelik saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. İşgalci Türk devleti ve çeteleri uluslararası toplumun sessizliğini fırsat bilerek, sivil katliamları gerçekleştiriyor. Efrîn halklarına yaşam alanlarına bağlı olma ve sonuna kadar evlerini terk etmeme çağrısı yapıyoruz. Efrîn halkı kenti boşaltmayarak işgalci Türk devletinin planlarını boşa çıkaracaktır" denildi.

'SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMELİLER'

"İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’de bir katliamı hedefleyen saldırılarını kınıyoruz" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi: "Uluslararası toplum ve insan hakları örgütlerine devam eden bu saldırı ve katliamlar karşısında sessiz durmaktan vazgeçme çağrısı yapıyoruz. Uluslararası toplum ve insan hakları örgütleri, insanlıkları gereği üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Doğu Guta’da insanlık değerlerinin ayaklar altına alındığı saldırıları kınıyoruz. Güvenlik Konseyi’nin tüm Suriye’de ilan ettiği ateşkes uygulanamamış ve faturası da Efrîn ve Doğu Guta halklarına kesilmiştir."

MSD, son olarak "Güvenlik Konseyi aldıkları ateşkes kararlarına saygı göstermeli ve çok acil bir şekilde uygulanabilmesi için mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi.