MSD ile rejim görüşmesi Türkiye ve KDP'yi rahatsız etti

Suriye hükûmeti ile Demokratik Suriye Meclisi’nin ülkenin geleceği konusunda çözüm eksenli gerçekleştirdiği görüşme, Türkiye ve KDP'yi rahatsız etti. 

Suriye hükûmeti ile Demokratik Suriye Meclisi ve askeri kanadı Demokratik Suriye Güçleri (QSD) arasında 26 Temmuz'da Şam'da toplantı sonrası, Türkiye ve Federe Kürdistan Bölgesi iktidar partilerinin çözümü engelleme arayışına girdikleri iddia edildi. Güvenilir bir kaynaktan edinilen bilgilere göre, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile KDP ve MİT yetkililerinin yer aldığı bir heyet, MSD’nin rejim toplantısının hemen ardından Şam'a giderek devlet yetkilileri ile görüştü. 

KDP-MİT HEYETİNDEN REJİME TEKLİF

Hewler'den Mehmud Kelkerî'nin başkanlığı yaptığı heyetin, Suriyeli yetkililerle yaptığı toplantıda, MSD ile Suriyeli yetkililer arasında daha önce yapılan toplantı konuşuldu.

KDP-MİT heyeti, MSD ile görüşmelerin kesilmesi karşılığında Şam rejimine Hewler'de konsolusluk açma ve Türkiye ile şu aşamada gizli görüşmeler yapabilmeyi teklif ettiği aktarıldı. 

Suriye rejiminden bir kaynak, xeber24.net'e verdiği demecinde MSD ile görüşmeden sonra gerçekleşen toplantıyı doğruladı. Yapılan toplantıdan ise herhangi bir sonuç çıkmadığını belirtti. Kaynak, rejimin MSD ile görüşmeleri devam ettirme ve çözümü yaratma konusunda kararlı olduğunu da ekledi.