‘Mücadelemiz, bölgedeki en güçlü aktör durumuna gelmiştir’

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı: Düşman saldırılarını büyük bir direnişle cevaplayan ve boşa çıkaran mücadelemiz gelişmesini sürdürmeye devam ederek amansız bir çözüm gücü haline gelirken bölgede en güçlü aktör durumuna gelmiştir.

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi’nin 37’inci yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, “Başta 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu eyleminin değerli öncüleri ve Ulusal Onur Günü’nün yaratıcıları M. Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek yoldaşlar olmak üzere Kürdistan’ın en büyük yurtseveri ve devrimcisi Helmet yoldaş şahsında bu saldırılarda şehadete ulaşan bütün yoldaşları, tüm devrim şehitlerini büyük bir minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı açıklaması şöyle: “14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu eyleminin 37. yıldönümünde bulunduğumuz bugünlerde, mücadelemiz tarihinin en önemli bir dönemecine girmiş bulunmaktadır. Soykırımcı sömürgeci güçler Önder Apo önderliğinde gelişen Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne karşı ulusal ve uluslararası bütün olanaklarını harekete geçirerek yürüttükleri kapsamlı tasfiye ve imha saldırılarına rağmen herhangi bir sonuç elde edememişlerdir. Bütün bu düşman saldırılarını büyük bir direnişle cevaplayan ve boşa çıkaran mücadelemiz gelişmesini sürdürmeye devam ederek amansız bir çözüm gücü haline gelirken bölgede en güçlü aktör durumuna gelmiştir. Bunun karşısında çılgına dönen sömürgeci-hegemonik güçler hareketimize karşı daha kapsamlı saldırılar geliştirmekle birlikte Güney Kürdistan’daki işbirlikçi yapıyı da kullanarak hareketimizin yönetim kademelerine dönük sistemli ve planlı bir saldırı dalgası başlatmıştır.

Böyle bir plan temelinde gelişen saldırılarda daha önce partimiz PKK’nin Merkez Komite üyesi değerli öncü militan ve büyük emekçi Rubar (Hüseyin Poyraz) yoldaş ve beraberindeki iki yoldaş, yine geçen yıl Şengal’de KCK Yürütme Konseyi üyesi değerli devrimci öncü militan Zeki Şengali yoldaş ve bu yılın Newroz gününde Kandil’de partimizin büyük emekçileri ve yönetim üyeleri Sinan, Navdar ve Serhat yoldaşlar şehadete ulaşmışlardır. En son bu ayın başlarında KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi ve partimiz PKK’nin Merkez Komite üyesi değerli devrimci önder Helmet (Diyar Xerîb) arkadaş ile yanındaki Şahin ve Devran yoldaşlar kalleşçe ve korkakça kurulan bir tuzak sonucu gerçekleşen hava saldırısıyla şehadete ulaşmışlardır.

Başta 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu eyleminin değerli öncüleri ve Ulusal Onur Günü’nün yaratıcıları M. Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek yoldaşlar olmak üzere Kürdistan’ın en büyük yurtseveri ve devrimcisi Helmet yoldaş şahsında bu saldırılarda şehadete ulaşan bütün yoldaşları, tüm devrim şehitlerini büyük bir minnet ve saygıyla anıyor, tüm gerilla güçleri olarak anılarının Özgür Önderlik Özgür Kürdistan yürüyüşünde yaşatılacağı sözünü veriyor, kanlarının yerde kalmayacağını belirtmek istiyoruz.

Büyük fedakarlığı, mücadeledeki mütevazi ve yoldaşça duruşuyla Önder APO'nun ‘bir lokma, bir hırka’ düsturunun yılmaz bir uygulayıcısı ve ulusal demokratik mücadelenin sembolü olan Helmet yoldaş diğer tüm devrimci önder yoldaşlar gibi mücadelemizin sönmeyen yıldızı, örnek yaşamı ve anısıyla her zaman yolumuzu aydınlatacak olan parlayan ışığı olacaktır. Güney Kürdistan’ın kahraman bir evladı olan, Apocu çizgide yüksek bir kararlılıkla bizlere öncülük eden Helmet, Şahin ve Devran yoldaşların izinde yürüyerek Kürdistan halkının ve tüm bölge halklarının özgürlük, eşitlik, demokrasi ve aydınlık geleceğinin kutsal mücadelesini başarıya taşırarak, bu kahramanları gerçek ölümsüzler haline getireceğimizin sözünü bir kez daha burada yineliyoruz.

Onur ve zafer iradesinin adı olan 14 Temmuz’un direniş ruhuyla yeni dönem mücadelesini yükselterek, tüm şehitlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürme inancı ve kararlılığıyla tüm yurtsever halkımızı selamlıyoruz. Tarihin bu önemli döneminde tüm Kürdistan gençliğini daha fazla sorumluluklarına sahip çıkmaya ve mücadele saflarına aktif katılmaya çağırıyoruz.”