Muğla’daki infazın perde arkası: İşkence ile infaz

Muğla’da infaz edilen 6 HPG gerillasından biri olan İlyas Demir’in kuzeni Musa Acar, "Vücudunun her tarafında işkence ve kurşun izleri vardı" dedi.

Türk devleti tarafından 5-6 Ekim günlerinde Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde çıplak halde teşhir edilen ve bu fotoğrafları basına verilen 6 gerillanın infazıyla ilgili yeni bir gerçek ortaya çıktı. 6 gerilladan biri olan Şırnak’ın Hezex ilçesinin nüfusuna kayıtlı Warger kod adlı HPG Gerillası İlyas Demir’in kuzeni Musa Acar, “İlyas Demir’in cenazesini gördüm. Neredeyse vücudunda işkence edilmeyen bir yer kalmamıştı. Ardından da kurşunlarla infaz edilmişti. Benim kanaatime göre; yapılan işkencenin ardından kurşunlarla infaz edilmiştir” diyerek, Muğla’daki gerillaların işkence ile infaz edildiğini söyledi.

‘İŞKENCE İZLERİ VARDI’

İlyas Demir’in 'KCK' davalarında tutuklandığını, ardından da 2012 yılında gerillaya katıldığını belirten Musa Acar, “5 yıl sonra devlet güçleri ailemizi arayarak, oğlunuz İlyas Demir, Muğla’da ölü ele geçmiştir” bilgisini verdiler.

Acar, olayı öğrendikten sonra Almanya’dan Türkiye’ye gittiklerini ve şunları söyledi: "Cenazemizi alarak, Hezex’e (İdil) götürdük. Ben cenazeyi köy imamıyla birlikte yıkadım. Kendi gözümle İlyas’ın vücudunu gördüm. Her tarafından işkence izleri vardı. Elleri, kafası, ayakları, sırtı, yüzü ve olmak üzere birçok yerinde işkence izleri vardı. Vücudunun farklı yerlerinde yapılan işkencenin ardından da kurşunlanmıştı. Çünkü vücudunda birçok kurşun izi vardı. İşkenceden sonra kurşunlandığı belli oluyordu. Önden birçok kurşun izleri vardı, bir de sırtında. İşkence edilmiş, daha sonra da kurşunlanmıştı. Bu işkence izlerinin görüntüleri bizde mevcut, isteyen insan hakları kuruluşlarına teslim edebiliriz.”

‘BU YAPILANIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Gerillaların zehirlenerek etkisizleştirildiğini dile getiren Acar, “Sonra kent merkezinde çıplak şekilde teşhir ediliyor. Daha sonra işkence ve kurşunlarla infaz ediliyorlar. Bu bir vahşettir. İnsanlık dışı bir uygulamadır. Türk devleti yıllardır bizim cenazelerimizle oynuyor. Yapılanlar hiçbir dinde ve düşüncede yok. Ancak Türk devleti bunları dinlemiyor. Yapılan uygulamaları kınıyoruz. Bu yapılanların peşini bırakmayacağız. Hukuksal mücadelesini yürüteceğiz. Olayı uluslararası arenaya taşıracağız. Çünkü bu insanlar sağ yakalandıktan sonra işkence ve kurşunlanarak, infaz ediliyor. Bunun kabul edilecek bir tarafı yoktur” dedi.