Munzur: CPT görevini yapmıyor

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi-Suriye Üyesi Ferzende Munzur, CPT’nin görevini yapmayarak, Türk devlet politikasına hizmet ettiğini söyledi.

İnisiyatif olarak çağrı ve dilekçelerine yanıt verilmediğini belirten Ferzende Munzur, “Talepler Kürt sorunu ve Önder Apo’ya ilişkin ise sözde adaleti sağlayan kurumlar çok geç hareket ediyor. Talepleri, önerileri görmezden geliyorlar. Tarih, bu yapılanları unutmayacak ve affetmeyecek” dedi. 


ANF’ye konuşan Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi-Suriye Üyesi Ferzende Munzur, iki yıldan fazladır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber alınmadığını hatırlatarak, “Görülmemiş, duyulmamış bir mutlak tecrit uygulanıyor. Önder Apo, tüm hukuki ve insani haklarından mahrum bırakılıyor. Bu durum, sadece Kürt halkı için değil tüm halklar için büyük bir kayıptır, çünkü Önder Apo’nun perspektifleri, Ortadoğu ve dünya halklarının yaşadığı sorunlara da çözüm oluyor, alternatif üretiyor” dedi. 

TOPLUMUN PERSPEKTİFİNE İHTİYACI VAR

Faşizmin sınırlarını aşan Türk hükümetinini, iktidarını sarsacak durumlar söz konusu olduğunda susturmak, bastırmak için elinden geleni yaptığını kaydeden Munzur, şöyle devam etti: “Herkes rehin tutulan Önder Öcalan’ın rolünü biliyor, duyuyor ve görüyor. İmralı’dan çıkan her kelime, toplum üzerinde muazzam etki yaratıyor. Türkiye ve Kurdistan toplumu şu an Önder Apo’nun görüşlerine, barış, çözüm, krizi analiz eden ve yol açan perspektiflerine ihtiyacı var. Erdoğan hükümetinin, demokrasi ve barışa yaklaşmaktan ziyade demokrasi ve barışın yanından bile geçmeye niyeti yok ve buna da hazır değil. Bu nedenle politika ve iktidarının yıkılmaması için İmralı’ya dönük yasaklarını sürdürüyor.”

BİLİNÇLİ SET ÇEKİLİYOR

Kürt sorunu çözülmeyene kadar Ortadoğu sorunlarına çözüm bulunamayacağını ve huzurun sağlanamayacağını belirten Munzur, dolayısıyla Öcalan’ın Ortadoğu’da kilit rolü bulunduğunu söyledi. Munzur, “Önder Apo’nun sesinin halklara ulaşmasını engelliyorlar. Çözümün sağlanmaması için bilinçli bir şekilde set çekiliyor” diye konuştu. 

CPT TÜRK DEVLETİNE HİZMETTEN VAZGEÇMELİ

CPT ve AİHM’in görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğini söyleyen Ferzende Munzur, şunları ifade etti: “CPT, Avrupa Konseyi’ne bağlı bir kurum. İmralı’ya ilişkin birçok kez görüş ve önerileri oldu. CPT’nin özellikle son ziyaretine de bakılacak olursa, ‘ziyaretimi gerçekleştirdim artık gerisi Türkiye’nin bileceği bir iştir’ gibi bir tutum ortaya çıktı. O zaman CPT’nin görevi nedir? Temel görev ve sorumluluklarını üstlenmiyor. CPT’nin görevini yerine getirmemesi, sorumluluklarına cevap olmaması, Türk devletinin inkâr politikasını tamamlama, sürdürme ve güçlendirme anlamına geliyor. Hatta arka çıkıyor bile demek yanlış olmaz. Bu inkâr ve imha siyasetine zemin oluşturmaktır. CPT, tavır ve yaklaşımlarını gözden geçirmeli ve zalimlere hizmet etmekten vazgeçmelidir.” 

FİKİRLERİ EVRENSEL ÇÖZÜM SUNUYOR

Kuzey-Doğu Suriye, Suriye, Güney Afrika ve Avrupa ülkelerinde gerçekleşen konferans ve çalıştayların anlamlı olduğunu kaydeden Munzur, “Bu çalışmaları takip edenler bir kez daha görmüştür ki Önder Apo, fikri ve felsefesiyle evrenselleşmiştir, tüm insanlığa ait olmuştur. Böylesi karanlık bir dünyaya çözüm seçeneği sunmuştur. Açık, net ve pürüzsüz makul çözümlerdir. Kapitalist Modernite hastalıklarına derman oluyor, yaralarını sarıyor. Bu tür bir araya gelmeler çok önemli fakat daha da süreklileşmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

YENİ BİR KONFERANS HAZIRLIĞI

İnisiyatif olarak CPT, AİHM vb. kurum ve kuruluşlara tecride son vermeleri ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için birçok kez dilekçe sunduklarını anımsatan Munzur, şu ana kadar hiçbir şekilde cevap alamadıklarını söyledi. Munzur, şunları ekledi: “Talepler Kürt sorunu ve Önder Apo’ya ilişkin ise sözde adaleti sağlayan kurumlar çok geç hareket ediyor. Talepleri, önerileri görmezden geliyorlar. Tarih, bu yapılanları unutmayacak ve affetmeyecek. İnisiyatif olarak temel görevimiz Önder Apo’nun sesini halklara ulaştırmaktır, bu da Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanmasıyla mümkün kılınacaktır. Bu bağlamda önümüzdeki aylarda Ortadoğu’daki bir ülkede Önder Apo’nun fikir ve felsefesinin tartışılacağı bir konferans hazırlığı yapılıyor.”