GÖRÜNTÜLÜ

Muslim: Başarı ve zafer Kürtlerin olacak

Onbinlerin katıldığı Frankfurt'taki Newroz kutlamasında konuşan Salih Muslim, "Bütün bu saldırılara rağmen büyük bir direniş var. Hiç kimse merak etmesin; başarı ve zafer bizim olacaktır" dedi.

Almanya’nın Frankfurt kentinde on binlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ve PKK’nin bayraklarıyla Newroz Bayramını kutluyor.

Almanya’da yaşayan Kürtler, Newroz Bayramını kutlamak için Frankfurt kentinde toplandı. Almanya’daki Kürtlerin en büyük çatı örgütü olan NAV-DEM tarafından organize edilen Newroz, "Öcalan’a Özgürlük Kürdistan’a Statü”, "Sömürgecilik, soykırım, diktatörlük ve faşizme karşı hayır” sloganlarıyla kutlanıyor.

Sabah saatlerinde ülkenin birçok kentinden Frankfurt’ta gelen Kürdistanlılar, sarı ve yeşil olmak üzere iki koldan Newroz alanı olan Europa -Alle’ye doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 1 saatlik yürüyüşten sonra miting alanına gelindi.

Bir süre önce Almanya’da yasaklanan Öcalan’ın posterleri, PKK, KCK bayraklarıyla YPG, YPJ, PYD flamalarının yoğunlukta olduğu Newroz kutlamada, on binlerce kişi hep bir ağızdan” Bijî Serok Apo”, "Bijî Newroz” sloganları atıyor.

TEV-ÇAND çocuk korosunun Ey Raqip Marşı ile resmi olarak  başlayan kutlamanın açılış konuşmasını yapan NAV-DEM eş başkanları Bahattin Doğan ile Fatoş Göksungur, Kürt halkının Newroz'unu kutlayarak, bütün baskı ve yasaklamalara karşı mücadeleye çağırdı.

‘BİZ İNSANLIK İÇİN DAİŞ İLE SAVAŞIYORUZ’

PYD Eş Başkanı Salih Muslim ise yaptığı konuşmada, Almanya’nın Kürt sembollerini yasaklamasını eleştirerek, “Yasaklanan bizim bayraklarımız ve sembollerimiz değil, Türkiye bayrakları ve terörizm bayrakları olmalı. Çünkü biz Ortadoğu’da sadece kendimiz için değil, bütün insanlık için DAİŞ ve terörizm ile savaştık. Direnişimiz Avrupa için, Batı için, bütün insanlık içindir. Bu yasaklamayı kınıyorum” dedi.

Muslim, konuşmasında Kürtlerin mücadelesine de değinerek, şunları söyledi: ”Tarihte hiçbir saldırı, ihanet ve direniş bu kadar açık olmamıştı. Bugün her şey çok net ve açık. Onun için bu dönemde kutlanan Newroz her zamankinden farklıdır. Bugün herkesi tanıyoruz, düşmanlarımızı ve dostlarımızı  çok iyi tanıyoruz. Düşmanımız çıldırmış, her taraftan Kürtlere saldırıyor. Ama bütün bu saldırılara rağmen büyük bir direniş var. Hiç kimse merak etmesin; başarı ve zafer bizim olacaktır."

Kutlama devam ediyor...