Musul'da DAİŞ'in elindeki son mahallelere operasyon

Musul'da DAİŞ'in elinde kalan son mahallelere de operasyon başlatıldı. Heşdî El Şabî ise Şengal'in güneyinde iki köyü DAİŞ'ten aldı.

Musul'u DAİŞ çetelerinden almak için 17 Ekim 2016 tarihinden beri operasyonlarını sürdüren Irak ordusu ve ona bağlı milis gruplar, kentin batısında çetelerin elinde kalan son birkaç mahalleye operasyon başlattı.

Irak ordusu Ninova operasyonları komutanı Ebdulemîr Reşîd Yarella, yaptığı yazılı açıklamada, Musul’da DAİŞ'in elinde bulunan son 6 mahallenin kurtarılması için operasyonun başlatıldığını duyurdu. Yarella, çatışmaların Şîfa mahallesi, Cumhurî hastanesi bölgesi ve Zincîlî mahallesinde yoğunlaştığını söyledi.

Musul'un batısında Eski Musul, Zincili, Saha, Raes Kur, Bab Sincar mahallelerinin çetelerin elinde kalan son bölgeler olduğu belirtiliyor. Irak ordusundan daha önce yapılan açıklamalarda Ramazan ayının başına kadar Musul'un tümden alınacağı belirtilmişti.

Öte yandan Şengal'in güney köylerinde DAİŞ'e karşı operasyon başlatan Heşdî El Şabî milisleri ise iki köyü daha aldı. Edinilen bilgilere göre, Heşdî El Şabî Şengal'in Doğu ve Batı Rambûsa köylerini DAİŞ'ten aldı. Heşdî El Şabî önceki gece de Koço köyünü DAİŞ'ten aldığını duyurmuştu.