Musul operasyonu: DAİŞ için çember daraldı

Irak ordusu, DAİŞ çetelerinin eski Musul’un Nebi Cercis, Serçexane, Resul Hur, Bab El Top ve Meşahde sokaklarında kıstırıldıklarını duyurdu.

Irak koalisyon güçleri komutanı Yahya Resu, Irak Federal Polis gücünün batı cephesindeki ilerleyişinin devam ettiğini belirterek, “Musul’un eski kent bölgesinde yalnızca Nebi Cercis, Serçexane, Resul Hur, Bab El Top ve Meşahde” sokaklarının DAİŞ’in elinde olduğunu açıkladı.

Resul, ayrıca Musul’un batısındaki eski kent bölgesinde DAİŞ çetelerini kuşatan Irak ordusunun kentin kuzeybatısında bulunan Faruk ve Meşahdeya bölgelerinin kontrol ettiğini bildirdi.

Musul’un batısında ilerleyen Irak ordusu, uluslararası koalisyona ait uçakların hava desteğiyle DAİŞ çetelerinin kentin doğusunda yer alan Tenek Mahallesi’ne yönelik bir saldırı girişimini de püskürttüğü öğrenildi.

Musul’da Ekim 2016’dan buyana süren operasyonda Irak güçlerinin 18 Haziran günü eski kent bölgesine de girmesi üzerine son evreye girildi. Irak ordusu eski kent bölgesini de çetelerden temizleyerek, yaklaşık 8 aydır devam eden operasyonu sona erdirmeye hazırlanıyor.