Nasır Yağız: Görkemli ayaklanmayı durduramayacaklar

Tecride karşı fedai eylem yapan tutsak Zülküf Gezen'i anan açlık grevi direnişçisi Nasır Yağız, "Yılgınlık ve korkuya dayatanlar ne yaparlarsa yapsınlar görkemli fedai ayaklanmayı durduramayacaklar" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecridin sona ermesi için 119 gündür açlık grevinde olan Nasır Yağız, cezaevinde fedai eylem gerçekleştiren Zülküf Gezen için bir mesaj yayınladı. Kürt halkının Zülküf Gezen'in verdiği mesajı doğru anlamlandırması gerektiğini belirten açlık grevi direnişçisi Nasır Yağız mesajında şunları ifade etti: 

"Özgürlüğe sevdalanmış yüreğinde halkını taşıyan fedai bir yüreği tutsak alacak bir güç yeryüzünde yoktur. Önderlik felsefesiyle beslenen dönemin fedailik ölçüleri halka ve davaya adanmış, özgür kılınmış hakikat öncülüğü Zülküf Gezen heval şahsında açığa çıkmıştır. Kürdistan baştan başa faşist diktatörlük tarafından işgal edilmiş durumdadır. Zülküf arkadaşın fedailik ölçüleri faşist diktatörlüğü şoka sokmuş cenazesi korsanvari bir şekilde kaçırılmıştır.

ZAFER DİRENEN HALKLARIN OLACAKTIR

Amed tıpkı şehit Delal Amed'in cenazesinde olduğu gibi ve Sur yüzyılın destansı direnişlerine yabancılaştırılmak istenerek yeniden faşizm tarafından işgal edilmiştir. Yılgınlık ve korkuyu dayatanlar ne yaparlarsa yapsınlar görkemli fedai ayağa kalkışı durduramayacaklar. Halklaşan ve fedaileşen bu ruh dahada kitleselleşerek Newroz'da zirveye çıkacak 31 Mart seçimlerinde de bir tokat gibi faşist diktatörlüğün karanlık yüzüne vurulacak.

Önderlik ‘Yaşam iddiası büyük olanın çabası da büyük olmalıdır’ derken bizleri dönemin görevlerine çağırıyor. İşte şehit Zülküf Gezen, bu kutsal devrimci fedai eylemle bu göreve sahip çıkıyor ve hepimiz için ölçü yaratıyor. Halk olarak bizlerde görkemli bir örgütlülük eşliğinde büyük bir ayağa kalkışı yaratabilmeliyiz!

Bu temel tüm Kürt halkı Zülküf Gezen arkadaşın mesajını doğru anlamdırarak, sürecin gerektirdiği fedai ruh ile Önderlik etrafında kenetlenmeli. Zafer bizim, direnen halkların olacaktır."