NAV-DEM: Bu Newroz halkımızın irade beyanıydı

NAV-DEM: Bu Newroz halkımız için bir irade beyanıydı, halkımız bu coşkulu katılımla kendi irade beyanlarını açıkça AKP hükümetine ve dünya kamuoyuna da göstermişlerdir.

Almanya’nın Frankfurt kentinde önceki gün düzenlenen Newroz kutlamasına ilişkin teşekkür açıklaması yapan NAV-DEM, “Bu Newroz halkımız için bir irade beyanıydı, halkımız bu coşkulu katılımla kendi irade beyanlarını açıkça AKP hükümetine ve dünya kamuoyuna da göstermişlerdir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) öncülüğünde 18 Mart 2017TA Almanya’nın Frankfurt kentinde büyük bir coşkuyla kutlanan Newroz son yılların en görkemli Newroz’u olduğunu belirtti. Elli binin üzerinde kitlenin katıldığı da ifade edilen açıklamada şunlar belirtildi: “Bu kutlamaya katkıları olan ve büyük bir fedakarlık gösteren bütün kurum, birlik, halk meclisleri temsilcisi ve çalışanlarına, dostlarımıza, ev sahipliğini yapan Frankfurt Belediye Başkanına, belediye encümenlerine, belediye çalışanlarına, Frankfurt Emniyet Amiri, ilgili güvenlik amir ve çalışanlarına, Newroz’a büyük katılım gösteren yurtsever halkımıza ve emeği geçen herkese binlerce kez sonsuz teşekkür ediyoruz.

AKP hükümetinin Kürdistan’daki bütün şehirlerinde geliştirmiş olduğu tutuklama, yakıp- yıkma, yasaklama, katliam ve baskılara rağmen, Kürt halkı ve duyarlı bütün halklar Newroz bayramını büyük bir coşkuyla kutlamaktadır. Bu coşkuların ve yüreklerin yaşandığı bir yer de Frankfurt kentiydi. Burada yapılan Newroz kutlamasına Almanya’nın değişik şehirlerinden Kürdistan’ın 4 parçasından ulusal birlik ruhu ile gelen 50 bin den fazla kişi katılım sağladı. Yerel komitelerimizin tüm hazırlıklarına rağmen binlerce Kürdistanlı yurtsever alanlarda otobüslerde yer kalmadığı için imkansızlıklardan dolayı yerde kalmış, Newroz kutlamasına katılamadan evlerine dönmek zorunda kalan kitlemiz olmuştur. Bu duruma yeterince tedbirler alamadığımız için Newroz alanına taşıyamadığımız Halkımızdan özür diliyoruz.

Bu Newroz halkımız için bir irade beyanıydı, halkımız bu coşkulu katılımla kendi irade beyanlarını açıkça AKP hükümetine ve dünya kamuoyuna da göstermişlerdir. 2017 Frankfurt Newrozu’nda Kürt halkı açıkça ben varım, ben buradayım demiştir. Bu kitlesel Newroz kutlamasıyla beraber, 50 binden fazla kitlenin çok büyük bir coşku içerisinde özgürlük şarkıları söyleyerek gerçek anlamda kendi ulusal, siyasal ve demokratik taleplerini seslendirmiştir. Newroz’da halkımız çok önemli mesajlar vermiştir. Her şeyden önce bir irade ve güç olduğunu ortaya koymuştur. Başta Kürt halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü, Kürdistan’a statüyü, ulusal birlik mesajını, özgürlük istemini ve sömürüye, soykırıma, inkara, tek adam diktatörlüğüne hayır diyerek iradesini ortaya koydu. Bu temelde Kürdistan sorununun demokratik çözüme ve barışa açık olduğunu beyan etmiştir.

AKP hükümeti açıkça Kürdistan’da katliamlar yaparak ve Kürt özgürlük bayramı Newroz’da şiddet kullanarak çoluk-çocuk, ihtiyar-kadın seçilmiş-parlamenter demeden herkesi hedefleyerek, halkımızın iradesini kırmayı hedeflemektedir. Bu şiddeti kullanarak halkımızın iradesini kırmak, özgürlük taleplerini geriletmek istemiştir. Kürt siyasetini ürkütmek-ezmek istemiştir. Açıkça niyetleri ve amaçları budur. Ama halkın topyekün direnişi karşısında bu amaçlarına ulaşamayacaklar.

Frankfurt Newroz'unda görüldü ki, Kürtler üzerindeki baskılara karşı on binlerce insanımız her türlü fedakarlığı geliştirerek, her türlü riski göze alarak kendi değer yargılarına ve Newrozu’na sahip çıkmaktadır.

Bu kutlamada ortaya çıkan halkın taleplerinin ilgili mercilerce doğru okunup algılanması gerekiyor. Başta Almanya devlet mercisi ve ilgili kurumları olmak üzere Newroz'da ortaya konulan bu iradeye herkes saygı göstermeli, Kürt iradesini tanımalı, Kürt kurum ve siyasetçileri üzerinde sürdürülen haksız uygulama ve yasaklamalara son verilmelidir. Kürt sorununun demokratik çözümüne katkı sunmalıdır.

Halkımız artık egemenlik ve zulüm altında yaşamak istememektedir; özgürlük istemektedir. Kürdistan halkı bu Newroz’da Şengal ve Rojava başta olmak üzere Kürdistan’ın değişik şehirlerinde geliştirmiş olduğu direniş ve bu direnişten almış olduğu güçle serhildan sürecini sürdürerek özgürlüğünü mutlak bir biçimde elde edene kadar sömürgecilik karşısında boyun eğmeden özgürlük direnişini sürdürecektir.

2017 Newroz'unun barış, kardeşlik, eşitlik ve özgürlüğe vesile olması dileğiyle, tekrardan Newroz'a katılım gösteren yurtsever halkımıza, dostlarımıza ve emeği geçen herkese binlerce kez sonsuz teşekkür ediyoruz.”