İpekyüz: Tecride, kayyuma, saray saltanatına son vereceğiz

Ankara Newroz’una katılan HDP Milletvekili Nejdet İpekyüz, Newroz’un Kürt halkı için başkaldırıyı, isyanı ve öfkeyi dile getirme günü olduğunu kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Nejdet İpekyüz, ANF’ye konuştu.

İKTİDARIN TERCİHLERİNE SON VERMELİYİZ

İktidarın yanlış politikaları nedeniyle 2023 yılına felaketlerle başlandığını ifade eden İpekyüz, şunları söyledi: “6 Şubat'ta 11 ilde başlayan büyük bir yıkım büyük bir felaket doğa olayı diye tanımlanıp, aslında insan eliyle yüz binlere yakın ölüm ve milyonlarca insanın dışarda kalmasına neden olan büyük bir felaket yaşandı. Peşinden Urfa'da büyük bir sel. Bunların hepsi 21 yıllık iktidarın, saraya, savaşa, sermayeye, saltanata ayırdığı bütçe kendilerini öncelikli olarak görmesinin ve tercihlerinin nedenidir. Bizim bu tercihlere artık son vermemiz lazım.”

NEWROZ, İSYAN VE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR

Newroz’un Kürt halkı için sadece coşkuyla kutlanan bir gün olmadığını belirten İpekyüz; “Newroz aynı zamanda bir başkaldırı, isyan, öfkeyi dile getirme ve dayanışma günüdür. Bugüne kadar biriktirdiğimiz siyaset mücadelesinde, bütün alanlardan getirdiğimiz birikimleri Newroz'da dile getirmek ve umuda dönüştürme günüdür. İlk günden bugüne kadar bu acıya ortak oluşumuzu Newroz alanlarında da devam ettirdik” dedi.

SEÇİMLERDE YENİ YAŞAMI KURMAK İÇİN ÖRGÜTLÜYORUZ

İpekyüz, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimin yeni yaşamak kurmak için bir adım olduğunu da şu sözlerle ifade etti: “İktidarın zulmüne, kayyum rejimine, tecritine ve kendilerinin getirdiği saray saltanatına son vermek için seçimlere gidiyoruz. Bu seçimleri yeni yaşamı kurmak için  örgütlüyoruz.”