Newroz şehidi Şakar, 26 Mart'ta son yolculuğuna uğurlanacak

Öcalan’a yönelik tecrit ve Alman devletinin Kürt kurumlarını kriminalize etme politikalarına karşı 20 Şubat günü bedenini ateşe veren ve tedavi gördüğü hastanede bugün sabah şehit düşen Uğur Şakar, 26 Mart günü Neuss’ta toprağa verilecek.

Uğur Şakar’ın şehit düştüğü haberinin alınmasından sonra Kürdistanlılar ve Kürt kurumları tedavi gördüğü hastane önünde bir açıklama yaptı.

Halk Meclisi üyeleri, yarın Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenecek Newroz’u Uğur Şakar’a adarken, 26 Mart günü saat 13.00’da Neuss kentinde yapılacak cenaze törenine de kitlesel katılım çağrısında bulundu.

Duisburg ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ile Kürt kurum temsilcilerinin katıldığı eylemde bir konuşma yapan, KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur, “20 Şubat günü, mektup bırakarak Krefeld’de Alman mahkemesi önünde bedenini ateşe vererek, hem Kürt Halk Önderi Serok Apo üzerindeki tecridi, hem de Alman devletinin Kürt kurumlarına yaklaşımlarını protesto eden yoldaşımız uğur 20 Şubat’tan bu yana direniyordu” dedi.

Uğur Şakar’ın bugün sabah saat 05.00’da şehit düştüğünü de dile getiren Göksungur, şöyle konuştu: “Uğur Şakar, bir Newroz şehididir. Yazdığı mektup  çok nettir ve bir manifesto niteliğindedir.

Heval Uğur önderlik üzerindeki tecridi ve Alman devletinin Kürtlere yaklaşımını asla ve asla kabul etmeyerek, canını feda etmiştir. Heval Uğur bir Newroz şehididir.

Zülküf Gezen yoldaş, süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlayan yoldaşlarının sesi olmak için nasıl bir fedai eylem gerçekleştirdiyse, Uğur Şakar yoldaşımız da aynı şekilde fedai şekilde gerçekleştirmiştir.

Uğur Şakar yoldaşımızın bize verdiği mesajla bu sessizliği kırarak, önderlik üzerindeki tecridin kırılması için daha güçlü eylemlerle sürece sahip çıkmamız gerekiyor.”

Göksungur, 26 Mart’ta Almanya’nın Neuss kentinde düzenlenecek cenaze törenine de kitlesel katılım çağrısında bulundu.

Rheydter Str. 191, 41464 Neuss adresinde yapılacak kitlesel tören ile Şakar son yolculuğuna uğurlanacak.

27 Mart’ta ise kitlesel protesto eylemi Şakar’ın fedai eylem yaptığı Nordwall 131, 47798 Krefeld adresinde gerçekleştirilecek.

30 Mart’ta ise kitlesel bir anma töreni yapılacak.