Nusaybinliler: Tecrit derhal kaldırılsın

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşme yapılması talebi ile açlık grevine giren Nusaybinliler, Öcalan’ın sağlık ve güvenlik şartlarının sağlanması için her türlük demokratik eylemlerde bulunacaklarını söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması için her türlü demokratik eylemlere gireceklerini belirten Nusaybinliler ANF’ye konuştu.

‘ÖNDERLİĞİMİZ VE FELSEFESİNE OLAN BAĞLILIĞIMIZ ASLA SON BULMAZ’

Nezir Saraç: Önderlik üzerindeki tecridi insanlık dışı buluyorum. Bu tecridi kınayıp kabul etmediğim için açlık grevine girdim. Bu tecrit sadece önderliğe yönelik değil, halklara yöneliktir. Sayın Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılmasıyla bütün halkların başta fikrinde ve sonra da yaşamlarında bir özgürlük başlayacaktır. Bununla beraber barış ve demokrasi de gelecektir. Önderliğimize ve felsefesine olan bağımlılığımız hiçbir zaman son bulmayacak, aksine iktidarların bu tür baskılarıyla daha çok güçlenecektir.

‘TECRİT KIRILANA KADAR HER TÜRLÜ EYLEMDE BULUNACAĞIZ’

Mehmet Zeki Demir: Girdiğimiz bu açlık grevinde Önderliğin üzerindeki tecridin kırılmasına için bir eylemdir. Lakin biz Kürt halkı tecridin kırılması ve Önderliğin özgürlüğüne kavuşabilmesi için her türlü demokratik eylemlerde bulunacağız. Herkes bunu artık bilmelidir ki Önderliğin üzerindeki tecridin kaldırılmasıyla güçlü bir barış gerçekleşecektir. Bu sadece Kürt halkı için değil, Türkler ve diğer halklar için de geçerlidir. Bu yüzden herkes bir an önce bunun farkına varıp sesini yükseltmelidir.

‘TECRİT KIRILMADAN SİYASİ KRİZ BİTMEYECEK’

Nezir Özbey: Tecrit bir insanlık suçudur. 18 yıldan fazladır Önderlik üzerinde yürütülen tecridin kırılması ve bir an önce avukatlarının veya ailesinin görüşme taleplerinin kabul edilmesi gerekir. Aksi halde ülkedeki siyasi kriz devam edecek ve dünyayı etkileyen bir ateş haline gelecektir. Bunun için eylemlerimizi her yerde, her alanda sürdüreceğiz. Çünkü artık bütün halk huzur, barış ve demokrasiye hasret kalmıştır.

‘TECRİTİ ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ’

Hamit Tokay: Ülkenin ve dünyanın dört bir tarafında gerçekleştirilen eylemlerin amacı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki AKP hükümeti ve devletinin yürüttüğü tecridin kalkması içindir. Yıllardır ailesi veya avukatlarıyla görüştürülmüyor. İmralı Heyeti’nin de iletişim kurması engelleniyor. Böylesi bir durumu ve tutumu Kürt halkı asla kabul etmeyecektir. Önderliğin üzerindeki tecrit kaldırılana kadar her türlü eylemlerimizi gerçekleştireceğiz. Sayın Öcalan'ın özgürlüğü bütün halkların özgürlüğüdür.

‘HALKLARIN ACI ÇEKMEMESİ, TECRİTİN KALDIRILMASIYLA GERÇEKLEŞECEKTİR’

Şerif Barış: Önderliğimiz üzerindeki bu tecridin acilen kaldırılması için sadece bu grevde değil, gereken bütün demokratik eylemlerde bulunacağız. Bir Nusaybinli olarak ve yaşanılan onca acıya şahit olmuş biri olarak artık Kürdistan'a ve Türkiye'deki halkların artık acı çekmemesi, barışın, demokrasinin ve özgürlüğün bu topraklara gelmesini istiyorum. Bunun da tek yolu Önderliğimizin üzerindeki tecridin kaldırılması ve görüşmelere izin verilmesiyle gerçekleşecektir. Aksi halde ülkedeki yangın daha da büyüyecektir.