Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Oluç: HDP oyları hiçbir yerde ziyan olmayacak

HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç, oylarını hiçbir yerde ziyan etmeyeceklerini belirterek, “Batıda AKP-MHP faşist blokuna karşı demokrasiye inanan kim varsa oylarımızı onlara vereceğiz" dedi.

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, kentin 13 ilçesinde gösterilecek belediye eşbaşkan adaylarını ve belediye meclis üyelerini düzenlenen etkinlikle tanıttı. Şişli’de yer alan Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü ve Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç ile partili milletvekilleri Musa Piroğlu, Zeynel Özen’nin yanı sıra Ezilenleri Sosyalist Partisi (ESP) İl Başkanı Pınar Türk’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

DEMİR: İKİLİ BİR STRATEJİYLE SEÇİMLERE GİRİYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, partilerinin yerel seçimlere ikili bir stratejiyle gireceğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Kürt coğrafyasında halkın iradesinin yok sayıldığı, iradesine el konulduğu, belediyelerine kayyum atıldığı belediyeleri tekrardan alacağız ve orada halkımızın iradesinin yeniden hayat bulmasını sağlayacağız. Batıda ise, AKP-MHP şer ittifakının geriletilmesi ve yenilgiye uğratılması için elimizden geleni yapacağız. Stratejimizi bunun üzerinden kurduk. İstanbul gibi büyük bir kent 17 yıldır AKP iktidarı ve belediye yöneticiliği tarafından yönetiliyor. İki tane bıyıklı yan yana gelmiş; 'İstanbul bizim için bir aşk hikayesidir' diyor. Bu aşkın bittiğini, aslında karşılıklı bir aşk olmadığını onlara çok net bir şekilde anlatmak gerekiyor. Bunlara dur demek için ‘Bekle bizi İstanbul’ diyoruz. Sizi haramilerden kurtaracağız.” 

ÇİÇEK: MEMLEKETİ ONLARA DAR ETMELİYİZ!

HDP İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek ise, yaptığı konuşmasında Eş Genel Başkanları Sezai Temelli’ye yönelik ‘komünist sakallı’ sözü üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi. Çiçek, “İstanbul’da bir hırsızlık hikayesi, bir de komünist sakallılar var. Bizler badem bıyıklı hırsızlar olacağımıza komünist sakallı bireyler olalım” dedi. 

Sözlerinin devamında bir İstanbul başarısı göstermek istediklerini söyleyen Çiçek, “HDP’nin bugün her zamankinden daha fazla hedef tahtasına konulduğunu hep birlikte görüyoruz. Bizler bir oyun kurmak zorundayız. Bizler bu haramilere gerçekten bu memleketi dar etmek zorundayız. Bu halka söz verdik. Bu ceberut iktidarı yok edeceğiz" diye konuştu.

LEYLA GÜVEN'DEN MESAJ

Ardından 119 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in kadınlara gönderdiği 8 Mart mesajı kendi sesinden salondakilere dinletildi. Güven, mesajında kadınlara "8 Mart güzel günlerin habercisi" sözleriyle seslendi. 

OLUÇ: HİÇBİR YERDE OYLARIMIZI ZİYAN ETMEYECEĞİZ

Parti Sözcüsü Saruhan Oluç  da,  31 Mart seçimlerinin kendileri açısından yerel seçimleren öte bir demokrasi seçimi olduğunu vurguladı. Oluç, şöyle konuştu: “Çünkü bölgede bütün belediyemize kayyum atandı. O belediyelerde yapılan hırsızlıklar, yolsuzluklar kendi Sayıştay raporlarına dahi yansıdı. Yargılanan kayyum var mı? Hayır. Çünkü onlar devletin kayyumu. O kayyumlar Kürtlerin her şeyini yaktılar, yıktılar. Biz bunun cevabını 31 Mart’ta vereceğiz. Bütün belediyelerimizi geri alacağız. Bunun üzerine ek belediyeler de alacağız. O kayyumları Ankara’ya geri göndereceğiz. Seçimler batı metropolleri için de bir demokrasi referandumudur. Çünkü AKP-MHP faşist ittifakı herkese ağır saldırılarda bulunuyor. Kendilerine yönelik her şeyi suç sayıyorlar. Bütün demokrasi güçlerinin buna cevap vermesi gerekir.” 

AKP’nin bütün seçim kampanyasını HDP üzerine kurduğunu dile getiren Oluç, bu duruma dair “Doktor bunlara üç öğün HDP’yi ağzınıza alın demiş” ifadesini kullandı.

Parti olarak hiçbir yerde oylarını ziyan etmeyeceklerini vurgulayan Oluç, “Batıda AKP-MHP faşist blokuna karşı demokrasiye inanan kim varsa, oylarımızı onlara vereceğiz. Bunlar istiyordu ki biz çıkalım oylarımızı alalım, onlar da kazanıp gitsin. Biz o Binali Yıldırım’a İstanbul’da kazandırmayacağız. Adana’da, Ankara’da, İzmir’de, Mersin’de her yerde kaybettireceğiz. Bu ülkenin beka sorunu yok. AKP-MHP’nin beka sorunu var. Siz iktidardan indiğinizde ülke bölünmeyecek, tam tersine bayram olacak bayram… Siz gidicisiniz buradaki halklar hancıdır, kalıcıdır” ifadelerini kullandı.

KOÇYİĞİT: AKP KAYBEDECEĞİNİ ANLAYINCA...

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ise tecride karşı açlık grevlerine dikkat çekerek, Leyla Güven ve tutsaklara "Özgürlüğümüz için bedenini mum yapanlara selam olsun. Direnenlere selam olsun” diye seslendi.

Öcalan üzerinde bu kadar ağır tecrit uygulanmasının bir nedeni olduğunu ifade eden Koçyiğit, “Bu iktidar aslında Türkiye halklarının bir arada yaşama isteklerine karşı olduğunu görüyoruz. Çözüm sürecinde hiç kimsenin burnu kanamadı. Herkes barışa inandı, herkes barış umudunu sahiplendi. İşte o barış döneminde HDP ciddi bir ivme yakaladı. Halklar da bu sese kulak kabarttı. İktidar ise burada ciddi bir erime yaşadı. Baktılar ki kaybediyorlar, yeniden savaş başladılar. İşte tecrit de bu yüzden başladı. Çünkü barış ortamında AKP-MHP’nin yaşama şansı yok. Bunun için sürekli olarak savaş diyorlar. İşte arkadaşlarımız barışın sesi olan Öcalan’ın sesi için bedenini açlığa yatırdılar” diye konuştu.  

MALATYA 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya Belediyesi eşbaşkan adayları, Yeşilyurt ilçesine bağlı Özalper Mahallesi ile Salı pazarındaki esnafları ziyaret etti. Adaylar, çalışmaları kapsamında mahallede her evi ziyaret etti. HDP il eşbaşkanları Kemal Gedik ile Fatma Alataş'ında katıldığı seçim çalışmasında HDP Malatya Belediye Eşbaşkan Adayı Yusuf Bozkuş, fiyatlardaki pahalılığa değindi. Halkın alım gücü olmadığına dikkat çeken Bozkuş, "Büyükşehirlerde 3-5 tane tanzim noktası açıp halkın gözünü boyayarak sorunlar çözülmez. Bu ülkede tarımın köküne dinamit koyanlar, tarım arazilerini imara açanlar bunların sorumlularıdırlar. Sorunların çözümü, mutlaka tarım politikalarının halk, esnaf ve tüketici lehine olmalıdır. Tarımın teşvik edilmesi, mazot, ilaç, gübre fiyatlarının aşağı çekilmesi gerekmektedir. Ayrıca üreticiye verilen kredilerin daha fazla, geri ödemesinin de üreticinin durumuna göre olması gerekir" dedi.