Oluç: Kürt halkının diz çöktüğünü göremeyeceksiniz!

Semra Güzel’in sevk edildiği Adliye önünde açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Türk İçişleri Bakanı'na tepki gösterdi: “Ömrübillah Kürt halkının ve Kürt halkını temsil eden siyasetçilerin boyun eğdiğini ve diz çöktüğünü göremeyeceksiniz.”

Hedef gösterilerek dokunulmazlığı kaldırılan HDP Milletvekili Semra Güzel, ifadesi alındığı İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde tutuklama talebiyle Ankara Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 

Semra Güzel’e ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma başlatılmıştı. Dün İstanbul’da gözaltına alınan Semra Güzel, bugün sevk edildiği Çağlayan Adliye Ses ve Görüntü Bilişim ( SEGBİS) aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na ifade vermişti.

Dokunulmazlığı kaldırılsa da milletvekilliği devam eden Güzel’in hukuksuz bir biçimde tutuklanmasına tepki gösteren HDP Başkan Vekili Saruhan Oluç, HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, HDK Eşsözcüsü Cengiz Çiçek ve Semra Güzel’in avukatlarının eşliğinde adliye önünde açıklama yaptı.

‘BU SENARYOLARDAN VAZGEÇ!’

Hafta sonu olmasına ve adliye yoğun olmamasına rağmen sabah saat 11.30’den beri bekletildiklerini belirten Oluç, “Her zaman bildiğimiz bir senaryo, hava kararana kadar bir karar almamak ve hava karardığında aslında daha önceden hazırlanmış olan kararı almak. Yani ortada hukuk yok, yargı yok. Bunu hepimiz biliyoruz” dedi.

Semra Güzel’i gördüklerini aktaran Oluç, Güzel’in son derece iyi, moralli olduğunu ve halka sevgi ve selamlarını ilettiğini söyledi.

Güzel’in tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildiğini şimdi öğrenmelerine rağmen, saatler öncesinden yandaş medya tarafından Güzel’in tutuklandığı haberinin servis edildiğine dikkat çeken Oluç, önceden hazırlanmış bir senaryonun adım adım uygulandığını vurguladı. Bilindik bu senaryonun en büyük senaristinin ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu vurgulayan Oluç, şöyle konuştu: “Kameraları hazırlayan ve memurlara görev veren Soylu, Semra Güzel’e ensesine bastırtarak boyun eğdirmeyi planlıyordu. Peki ne oldu? Semra Güzel boyun eğdi mi? Eğmedi. Semra Güzel iki polis memurunun ensesinden bastırmasına rağmen o görüntüyü vermedi, Süleyman Soylu. Bak sana bir kez daha söylüyoruz buradan. Ömrübillah Kürt halkını ve Kürt halkını temsil eden siyasetçilerin boyun eğdiğini, diz çöktüğünü göremeyeceksiniz. O yüzden bu senaryolardan vazgeç.”

Mafya iltisaklı ve irtibatlı bir İçişleri Bakanı'ndan söz ettiklerine işaret eden Oluç , bütün uyuşturucu tacirleriyle, mafya liderleriyle fotoğraf albümü olduğunu hatırlattı. O İçişleri Bakanı’nın bir de rol çalmaya çalıştığına dikkat çeken Oluç, “Rol çalıştığı için dün yaptığı açıklamada vekilimiz Semra Güzel’in Edirne'de yakalandığını söyledi. Biz bunu da biliyoruz. Ama kimlerden rol çalmaya çalışıyorsa, onlar da bunu biliyor” dedi.

AVUKAT ESKİ : FEZLEKELERDE OLMAYAN SORULAR SORULDU

Semra Güzel’in avukatı Veysi Eski ise, müvekkiline göz göre göre Show yapılarak işkence yapıldığını hatırlatarak sözlerine başladı. Bu görüntülerin özellikle Türk İçişleri Bakanı tarafından servis edildiğini ifade eden Eski, suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Savcıların siyasi saiklerle hareket ettiğini vurgulayan Eski, Güzel’in hala milletvekili olduğunu hatırlattı. Müvekkiline soruşturmaya gerekçesi olan her iki fezlekenin dışında sorular sorulduğuna dikkat çeken Eksi, “Fezlekelerde olmayan sorular soruluyor. Çünkü her iki fezlekede müvekkilimize yönelik isnatların oluşması açısından mümkün olmadığını onlar da biliyor. Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra birtakım tanıkların ifadeleri dosyaya eklenmiş. Savcıya da ifade ettik. Eğer yeni bir suç işlendiğini düşünüyorsanız, müvekkilimiz hakkında fezleke düzenlemeniz gerekiyor, bu soruları o şekilde sorabilirsiniz, diye ifade ettik. Ancak Cumhuriyet Savcısı itirazlarımızı kabul etmeyerek müvekkile bu soruları sordu. Hangi saikle hareket ettiklerini ve suç işlediklerini kendileri de biliyor. Bu yargının vereceği karar, iltisaklı bir karardır. Nereye iltisaklı olduğunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” diye konuştu.