Oluç: Seçimler demokrasi referandumuna dönüştü

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, 31 Mart seçimlerinin normal bir seçim olmadığını ve herkes için demokrasi referandumuna dönüştüğünü söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Okmeydanı'nda büro açılışı yaptı. HDP Sözcüsü Saruhan Oluç'un katıldığı açılışa çok sayıda kişi katıldı. Açılış öncesi kitle uzun bir süre halay çekti.

Açılışta konuşan Oluç, Halepçe Katliamı’nda yaşamını yitirenleri andı. Halepçe Katliamı yapanların hedefinin Kürt halkının özgürlük, eşitlik, demokrasi mücadelesinin engellemek olduğunu belirten Oluç, “Evet bunun için büyük bedeller ödendi, binlerce insan öldürüldü. Ama bugün Irak Kürdistan’ı var oldu. O mücadele bu katliamla engellenemedi. Çünkü dünyada ve tarihte halkların barış, demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelesini ortadan kaldıracak ve engelleyecek herhangi bir silah bugüne kadar bulunamadı. Ne biyolojik olarak ne kimyasal olarak ne de konvansiyonel olarak hiçbir silahla halkları özgürlük mücadelesi engellenemez. Belki geciktirebilir, belki bedelleri artırabilir ama sonunda halklar bu mücadeleyi mutlaka kazanacak” diye konuştu.

31 Mart yerel seçimlerin normal bir seçim olmadığını belirten Oluç, seçimlerin Türkiye’de yaşayan herkes için demokrasi referandumuna dönüştüğünü söyledi. Hiçbir seçimde görünmeyen şekilde bir cumhurbaşkanının şehir şehir dolaşarak seçim propagandası yaptığını belirten Oluç, şöyle devam etti: “Sanki her yerde belediye başkanı kendisi olacak. Tamam anladık bir partinin başkanı ama gittiğin her yerde Cumhurbaşkanı sıfatıyla gidiyor ve orada ona muhalefet eden herkese hakaret ediyor. Bu toplumun yarısından fazlası seni seçmiyor. Seçmedi diye neden bunlara hakaret ediyorsun, neden bu insanları rencide ediyorsun. Hem de bunu Cumhurbaşkanı sıfatıyla yapıyorsun. Bu kabul edilemez bir şey ve kabul edilmeyecek. 31 Mart’ta hem Kürdistan coğrafyasında hem de batıda bu hakaret ettiğin insanlar, bu toplumsal muhalefet senin adaylarına senin partine oy vermeyerek sana bir ders verecekler. Seçimlerde halkın değerlerine hakaret edilerek siyaset yapılmayacağını göreceksin.”