Oluç: Soylu'ya pabuç bırakmayacağız!

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, Süleyman Soylu'nun tehditlerine yanıt vererek, "Hangi partilimizi tehdit ederse etsin, biz bu tehditlere pabuç bırakmayacağız" dedi. Oluç, "Soylu neden korkuyor da Meclis’e yüzlerce korumayla geliyor" diye sordu.

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, partisinin İstanbul il binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Oluç, ölüm yıl dönümü vesilesiyle Sanatçı Ahmet Kaya'yı anarak konuşmasına başladı.

İSTANBUL'DAKİ GÖZALTILARA TEPKİ

İstanbul'da bu sabah düzenlenen gözaltı operasyonlarına işaret eden Oluç, "Aralarında Profesör Betül Tanbay’ın, Profesör Turgut Tarhanlı’nın, Çiğdem Mater’in de bulunduğu 13 kişi, akademisyenler ve kültür alanında çalışan çeşitli insanlar gözaltına alındı. Betül Tanbay uluslararası bir matematik profesörüdür. Yıllardan beri çok önemli araştırmalara imza atmıştır. Turgut Tarhanlı, hepimizin bildiği ve tanıdığı Türkiye’nin en önemli insan hakları hukukçularındandır. İnsan Hakları Vakfı'nun kurucularındandır. Bilgi Üniversitesi'nde dekanlık yapmıştır. Türkiye’de insan hakları hukuku, anayasa, hukuk dendiği zaman başvurulan hocalarımızdan biridir. Bu arkadaşlarımız son derece hukuksuz şekilde gözaltına alındılar" dedi.

Oluç, "Gezi yüzbinlerin direnişiydi Böyle bir direnişi Turgut Tarhanlı’nın, Betül Tanbay’ın’ ya da Osman Kavala’nın organize ettiğini düşünmek... İnsan belki der ki, 'keşke organize etmiş olsaydım, bu kadar büyük bir direnişi.' O direniş yüzbinlerin ortak organizasyonu, inisiyatifi, iradesi ile gerçekleşti ve Türkiye tarihine çok önemli bir not olarak düşüldü" diye konuştu.

SOYLU'YA: NEDEN YÜZLERCE KORUMAYLA GELİYORSUN?

Meclis’te Plan Bütçe Komisyonu'ndaki çalışmalar sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun provokasyona başvurduğunu vurgulayan Oluç, "Soylu neden korkuyor da Meclis’e yüzlerce korumayla geliyor" diye sordu.

"Soylu, devlet içinde devlet haline gelmiştir" ifadesini kullanan Soylu, "3 cümleyi bir araya getiremez, ama toplantıları terörize etmekte, provoke etmekte üstüne yoktur. Eş Genel Başkanlarımıza, vekillerimize dönük herhangi bir olumsuzluğun sorumlusu Soylu’dur" diye ekledi.

Oluç, Soylu'nun insan hakları ihlallerinin konuşulmasını, Cumartesi Annelerine saldırıların tartışılmasını engellemek için toplantıyı provoke ettiğini dile getirdi.

"Kayyum atanan belediyelerdeki yolsuzlukların haddi hesabı yok" diye konuşmasına devam eden Oluç, "Kayyumların yolsuzluklarının, bütçesindeki açıkların hesabı sorulmasın diye provoke etti" dedi.

'31 MART'TA YANIT VERECEĞİZ!'

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, siyasi olarak köksüz kişiliğiyle, hangi partilimizi tehdit ederse etsin, biz bu tehditlere pabuç bırakmayacağız, demokratik siyaset alanındaki kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz. Kayyumun atandığı bütün belediyeleri 31 Mart’ta geri alacağız. Aynı zamanda 2014’te kazanamadığımız yerleri de kazanacağız. Batıda da büyük metropollerde AKP belediyelerini gerileteceğiz, durduracağız" mesajlarını verdi.