Onlarca tutsak sürgün edildi

Balıkesir ve Muş'taki cezaevlerinden onlarca tutsağın Kayseri 1 Nolu T Tipi, Aliağa'da bulunan Şakran 1, 2, 3 ve 4 Nolu T Tipi ile Ödemiş T Tipi cezaevlerine sürgün edildikleri bildirildi.

Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi cezaevlerinde onlarca tutsağın farklı cezaevlerine sürgün edildiklerini bildirdi.

Paylaşılan bilgilere göre Balıkesir Kepsut L Tipi Kapalı Cezaevi'nden önceki gün 37 tutuklu Kayseri 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi ve Şakran 2 ve 3 Nolu Tipi Kapalı Cezaevlerine sürgün edildi. Tutsaklardan 29'unun Kayseri'ye, İlhami Çınar ve Mehmet Kirli'nin Şakran 2 Nolu T Tipi Cezaevine, Misbah Kaya, Osman Sakçı, Nazmi Tunç, Mehmet Bağırtan, Selamettin Yılmaz, Şehmuz Türeli'nin ise Şakran 3 Nolu Cezaevi'ne sürgün edildiği bildirildi.

Yine Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'nden de Şakran 1 ve 4 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevlerine çok sayıda tutsağın sürgün edildiği bildirilirken, aynı cezaevinden 3 tutsağın da Ödemiş T Tipi Kapalı Cezaevine sürgün edildiği öğrenildi.

Muş'tan Şakran 4 Nolu T Tipi Cezaevine sürgün edilenlerin Mehmet Fuat Erol, Nimet Robin Erdenci, Nihat Bingöl, Erhan Şenyuva, Mehmet Şirin Arslan, Harun Şimşek olduğu bildirildi. Yine Şakran 1 Nolu T Tipi Cezaevine de Mehmet Nuri Yıldırım, Şerif Savaş, Agit Gezici ile Mehmet Akçor'un sürgün edildikleri belirtildi.

Ödemiş T Tipi Kapalı Cezaevi hariç diğer cezaevlerine sürgün edilenlerin çıplak aramaya maruz kaldıkları bildirilirken, cezaevlerinde tutukluların mektuplarına da keyfi bir şekilde el konulduğu belirtildi.