Osman Kavala yeniden tutuklandı

Gezi davasında hakkında beraat kararı verilen iş insanı Osman Kavala bugün çıkarıldığı bir mahkeme tarafından yeniden tutuklandı.

Osman Kavala, Gezi davasında beraat ettikten sonra bu kez 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili öne sürülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

İstanbul’da Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen Kavala’ya ilişkin sevk yazısında bir dizi suçlama yöneltildi.

Sev yazısında Kavala’nın “Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasal düzenini cebir, şiddet kullanarak değiştirmeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklanması istendi.

Yazıda, “suçun niteliği, mevcut delil durumu, şüphelinin kaçma ihtimalinin bulunması” nedeniyle adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı öne sürüldü.

Anadolu Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Osman Kavala, Gezi direnişi davasında 18 Şubat günü beraat etmişti. Kavala, 28 aydır tutukluydu. Tahliye edilmesi beklenirken, aynı günün akşamı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yeniden gözaltı kararı çıkarmıştı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi de Gezi Davası’nda breaat kararı veren Mahkeme Başkanı Galip Mehmet Perk, üye Ahmet Tarık Çiftçioğlu ve Talip Ergen hakkında inceleme ve soruşturma izni çıkardı.

Karar kapsamında yapılacak incelemeyle, beraat kararında “kusur” olup olmadığı araştırılacak. Müfettiş raporunun ardından da mahkeme heyeti hakkında karar verilecek