Otopsi skandalı: Katliamcı DAİŞ çeteleri korunuyor mu?

 Katliam planlayıcıları DAİŞ çeteleri Yunus Durmaz ve Kadir Cebael'in otopsi raporlarına ulaşılamaması, 'acaba ölmediler mi' sorusunu gündeme getirdi.

Gaziantep Emniyeti tarafından 20 Mayıs 2016’da kendini patlatarak öldürdüğü duyurulan DAİŞ'in sözde Antep Emiri Yunus Durmaz ve 16 Ekim 2016 tarihindeki operasyonda ölü ele geçirildiği belirtilen üst düzey DAİŞ çetesi Mehmet Kadir Cebael hakkındaki şüphelere yenileri ekleniyor. 

BirGün gazetesinin haberine göre, emniyet, başsavcılığın istediği otopsi tutanaklarını bir türlü ulaştırmıyor. Ankara Katliamı Davası avukatlarının da ısrarla talep etmelerine rağmen otopsi raporlarının emniyet tarafından gönderilmemesi, "acaba gerçekten öldüler mi; yoksa korunuyorlar mı" sorusunu akla getiriyor.

EMNİYETİN CEVABI: BULAMADIK

Emniyet'in, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği cevapla, otopsi raporlarının ortada olmadığı ortaya çıktı. Emniyet, savcılığın gönderdiği yazıya şu cevabı verdi:

“15.03.2017 tarihli ve 2017/151 sayılı yazınız ile Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Yunus Durmaz ve Mehmet Kadir Cebael’e ait tutanakları, operasyon görüntüleri, sanık ölü muayene tutanaklarının bir suretinin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmek üzere Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi istenmiştir. Müdürlüğümüzce Yunus Durmaz ve Mehmet Kadir Cebael’e ait yürütülen soruşturma dosyasında bulunan evraklar yazımız ekinde gönderilmiş olup sanık ölü muayene tutanakları ve ayrıntılı otopsi raporları Müdürlüğümüzde bulunamadığından gönderilememiştir.”

Ankara Katliamı Davası avukatlarından İlke Işık, "Belgelerin verilmemesi ‘acaba ölmediler mi' sorusunu bile gündeme getiriyor" dedi.