Parlamenterlerden AK’de Leyla Güven’e destek eylemi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla açlık grevinde 75’inci gününü geride bırakan Leyla Güven’e, AKPM üyesi çok sayıda parlamenterden destek eylemi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) oturumları vesilesiyle Strasbourg’daki AK binasında toplanan Avrupa Sol Birlik Grubu (GUE-UEL) üyesi 20 kadar parlamenter, Leyla Güven’i sahiplendi. Parlamenterler, açlık grevinde hayati tehlikesi bulunan Güven için özgürlük ve tecride son verilmesi taleplerini dile getirdiler.

AKPM oturumları vesilesiyle kentte bulunan HDP’li vekillerin de yer aldığı eylemde Alman Sol Parti’den (Die Linke) ile Hollandalı Tim Kox’un da aralarında olduğu çok sayıda parlamenter katıldı.

Ellerinde ‘Leyla Güven’e özgürlük’, ‘Tecride son, Leyla’ya Özgürlük’ ve ‘Leyla Güven’in açlık grevinde: 75’inci gün’ yazılı dövizler açan parlamenterler, açlık grevine katılan Güven’e sahip çıkılması çağrısı yaptılar.

Güven’e destek ve tecride karşı düzenlenen eyleme katılan parlamenterler ile temsil ettikleri parti veya ülkeler şunlar: Andrej Hunko (Die Linke), Tim Kox (Hollanda Sosyalist Parti ve GUE Grubu Başkanı), Henk Overbeek (Hollanda, Sosyalist Parti), Rosa Björk Brynjolfsdottir (İzlanda), Nicolini Marco (San Marino), Ulla Sandbaek (Danimarka, The Alternativet), Violeta Tomic (Slovenya, Levica), George Loucaides (Kıbrıs, AKEL), Miren Edurne Gorrochategui Azurmendi (İspanya, Podemos), Paul Gavan (İrlanda, Sinn Pein), Ertuğrul Kürkçü, Feleknas Uca, Hişyar Özsoy, Dündar Pero (HDP).