Patnos'ta tutsaklara işkence: Kaburgaları kırıldı!

Samsun'dan Patnos'a sürgün edilen siyasi tutsaklara kaburgaları kırılana kadar işkence yapıldı!

Samsun Bafra Cezaevi’nden Patnos L Tipi Cezaevi’ne sürgün edilen 18 siyasi tutsak, çıplak aramayı kabul etmedikleri için saatlerce ağır işkence gördü.

Patnos’daki cezaevine sürgün edilen tutsakların her birinden 800 lira sürgün parası da alındı. Tutsaklara cezaevi girişinde, cezaevi yönetimi tarafından çıplak arama yapılmak istendi. Çıplak aramaya karşı çıkan tutsaklar, kışın soğuğunda saatlerce cezaevi girişinde bekletildi. Çıplak arama yapamayan cezaevi yönetimi, daha sonra cezaevi girişinde gardiyanlar tarafından tutsaklara saatlerce ağır işkence yaptırdı.

Gardiyanların saatlerce yaptığı işkence sonucunda, Mehmet Kırdağ ve 4 tutsağın kaburgaları kırılırken, diğer tutsakların ise vücutlarının çeşitli yerlerinde kırıklar ve yaralanmalar oluştu.

AİLELERİNE ANLATTILAR

Aileleri vasıtasıyla cezaevinde yaşanan işkenceyi anlatan tutsaklar, ağır şekilde yaralananların hastaneye götürülmediğini söyledi. Tutsak aileleri, cezaevi müdürünün tutsaklara yapılan işkencenin ailelere ve basına yansımamasını istediğini belirtti.