Paylan: HDP'ye operasyon da tutmaz

HDP Milletvekili Garo Paylan, siyasi iktidarın sıkıştığı her an HDP’ye operasyon yaparak gündemi değiştirmeye çalıştığını ama artık bu manevranın dikiş tutmadığını kaydetti.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, iktidarın komplo diyerek üstünü örtmeye çalıştığı her hakikatin er veya geç ortaya çıkacağını vurgulayarak, “Rüşvet çarkı Türkiye’nin ayıbıdır” dedi.

ABD’de görülen davada Rıza Sarraf’ın itiraflarıyla bir kez daha ortaya dökülen rüşvet skandalını ANF’ye değerlendiren HDP Milletvekili Garo Paylan, komplo diyerek hakikatin üzerini örtmeye çalışan siyasi iktidarın gizlemeye çabaladığı suçların mutlaka er veya geç ortaya çıkacağını söyledi. Paylan, siyasi iktidarın sıkıştığı her an HDP’ye operasyon yaparak gündemi değiştirmeye çalıştığını ama artık bu manevranın dikiş tutmadığını kaydetti.

TÜRKİYE'NİN AYIBIDIR

HDP Milletvekili Garo Paylan, Sarraf’ın itiraflarıyla bir kez daha ortaya dökülen rüşvet çarkını iktidarın Türkiye’ye yapılan bir operasyon olarak lanse ederek üstünü örtmeye çalıştığını vurguladı. Paylan, “17-25 Aralık sonrası üstü kapatılmaya çalışılan rüşvet çarkının, bugün ABD’de tekrar su yüzüne çıkması Türkiye’nin ayıbıdır” dedi.

Rüşvet çarkı boyutunun ortaya çıkartılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması ve soruşturma yapılması yönünde defalarca çağrıda bulunduklarını dile getiren Paylan, ancak siyasi iktidarın ucu kendine dokunan her şeyi bir komplo olarak değerlendirip hakikatleri gizlemeye çalıştığına dikkat çekti. Bunun boş bir çaba olduğunun altını çizen Paylan, “Gizlemeye çalıştığınız her suç, mutlaka er ya da geç ortaya çıkar. Biz de HDP olarak bunun mücadelesini yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Savcıları da göreve çağıran Paylan, Sarraf’ın itiraflarının mutlaka soruşturulması gerektiğini vurguladı.

ERKEN SEÇİM BEKLEMİYORUZ

Olası bir seçim için bir yıl öncesinden seçim yasasında değişiklik yapılması gerektiğini belirten Paylan, ancak şu anda böyle bir değişiklik yapılmadığına ve AKP-MHP ittifakının yasal hale gelmesinin henüz pazarlık aşamasında olduğuna işaret etti. Paylan yine de HDP olarak her türlü olasılığa hazır olduklarını; erken seçime yönelik de çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

MANEVRALARI DİKİŞ TUTMAZ

HDP’li 19 milletvekilli hakkında hazırlanan son fezlekelere işaret eden Paylan, siyasi iktidarın sıkıştığı her an HDP’ye operasyon yaparak gündemi değiştirmeye çalıştığını ama artık bu manevranın dikiş tutmadığını vurguladı. “İster 100 ister 150 fezleke hazırlasınlar” diyen Paylan, HDP’nin fezlekelerle bitirilemeyeceğini kaydetti. Paylan, “HDP barışın, özgürlüğün adıdır. HDP’yi bitiremezler. Bizim için hapiste veya dışarıda olmamız değil, barış düşüncesinin esas olması önemlidir ve sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.