Pilingên Kurdistanê Birlikleri’nden Serik ve Maraş’ta eylem

Pilingên Kurdistanê Birlikleri, Antalya Serik’te ve Maraş’ta eylemler düzenleyerek, Kürtleri hedef alan AKP-MHP iktidarını uyardı.

Pilingên Kurdistanê Birlikleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kürdistan’da son yüzyıldır halkımıza dayatılan soykırım ve imha politikaları sonucunda halkımızın varlığı, adı, kimliği her şeyiyle yok sayılmıştır. 1. Dünya Savaşı’ndan sonra yeniden dizayn edilen Ortadoğu haritasından Kürdistan çıkarılmış ve halkımızın varlığı yok sayılmıştır. Bu politikalar sonucunda yaşanan kirli savaşta faşist Türk devleti halkımıza karşı her türlü zulmü reva görmektedir. Kürdistan coğrafyası bir baştan bir başa yangın yerine çevrilip talan edilmektedir" denildi.

'KÜRTLER KÖLELİĞE RIZA GÖSTERECEK HALK DEĞİL'

"Mazlum halkımız her gün katliamlardan geçmekte, işkencelerle tutuklanıp zindanlara atılmaktadır" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Metropollerde yaşayan Kürtler faşist güruhlar tarafından linç edilmektedir. Yine Kürdistan’da faşist asker ve polisler kadınlara tecavüz etmekte, taciz etmektedir. Düşmanın Kürde dayattığı ya tamamı ile Kürtlükten vazgeçip bir köle olarak tabi olmak ya da tamamen imha etmektir. Ancak bilinmelidir ki Kürtler bu seçeneklere rıza gösterecek bir halk değildir. Kendi seçeneklerini yaratmış ve her geçen gün daha da büyütmektedirler. O da Kawalar'dan Mazlumlar'a, Rozalar'dan Saralar'a, Seyit Rıza'lardan Agitler'e, Alişerler'den Çiyagerler'e, Mehmet Tunç'lara kadar her koşulda aman dilemeden, diz çökmeyen direniş geleneğidir.

'HESABINI MİSLİYLE SORACAĞIZ!'

Halkımıza dayatılan bu politikaya karşı biz Kürdistan gençleri olarak halkımızın yarattığı direniş geleneğinin takipçisi olacağız. Faşist Türk devleti şunu çok iyi bilmelidir ki Kürdistan’da yaptığı bütün zulümlerin hesabını misliyle soracağız...

Faşist Türk devletinin bütün askerleri, polisleri, kurumları, faşist partileri, o partilerde yer alanlar, evleri ve işyerleri hepsi hedefimiz olacaktır."

'MÜCADELEYİ BAŞLATTIK; DÜŞMANA DARBELER VURACAĞIZ'

"Pilingên Kurdistanê Birlikleri, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

"Antalya Serik’te ve Maraş’ta jandarma noktasına dönük yaptığımız bombalı eylemlerle 'Pilingên Kurdistanê Birlikleri' olarak mücadelemizi başlattığımızı bütün halkımıza ilan ediyoruz. Bu henüz başlangıçtır. Bu eylemlerin çok daha etkili, düşmanı sarsacak kapsamda gerçekleşecek eylemlerimizin müjdesi olduğunu yiğit Kürdistan halkımız bilmelidir. Her onurlu Kürt genci de bulunduğu yerden bu mücadeleye katılarak, güç vererek düşmana darbeler vurmalıdır.

Pilingên Kurdistanê birliklerimiz 28 Ekim günü sabah saatlerinde Maraş merkezde jandarma noktasına yönelik bombalı eylem gerçekleştirdi. Bu eylem sonucunda yaşanan büyük patlamada çok sayıda Türk askeri ölürken birçoğu da yaralandı. Ölü ve yaralı asker sayısı ise netleştirilemedi. İşgalci Türk devleti bu eylemi bilinçli olarak gizlemekte ve kamuoyuna yansımasını engellemektedir.

27 Ekim günü akşama doğru Antalya’nın Serik ilçesinde Kadriye Mahallesi'nde bombalı eylem gerçekleştirildi. Eylem sonucunda büyük maddi hasarlar oluştu. Türkiye kamuoyunun aklıyla alay eden iktidar medyası yaşanan büyük patlamayı gizlemek için bu eylemi “elektrik panosunda patlama yaşandı” şeklinde yansıtmaya çalışmıştır.

İşgalci Türk devleti kamuoyunu yalanlarla kandırarak eylemlerimizi örtbas etmeye çalışsa da hedeflenen düşman güçleri ve üstleri eylemlerimizin etkisini ve gücümüzü asla unutmayacakları şekilde anlamıştır. İnkar ve yalan medyasının gizlemeye çalıştığı bu eylemlerin görüntü ve fotoğraflarını da kamuoyuyla paylaşıyoruz."