Piroğlu: Kadıköy Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi gibi davranıyor

CHP’li Kadıköy Belediyesi’nin masa sandalye sınır ihlali iddiasıyla 4 mekanı mühürlemesine tepki gösteren Piroğlu, “ CHP’li belediyeler İçişleri Bakanı’ndan bu kadar korkuyorsa bu koltukları boşaltsınlar. Belki dik duran birini buluruz” dedi.

CHP’li Kadıköy Belediyesi, masa ve sandalye sınır ihlali yaptıkları iddiasıyla Osmancık sokaktaki 4 mekanı 1 günlüğüne mühürlemesi büyük tepkilere neden oldu. En çok iş yapacakları Cumartesi günü mekanlarının mühürlenmesine tepki gösteren esnaflar, görünmeyen sınır çizgisini sadece 5 santimetre ihlal ettiklerini belirterek, uyarı dahi yapılmadan kesilen bu haksız cezayı protesto ettiler.

Belediye bağlı zabıta ekiplerinin masa ve sandalyeleri kaldırılırken, esnaflara destek olmaya gelen HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Kadıköy Belediye yönetimine tepki gösterdi. Kadıköy Belediyesi’nin Beyoğlu Belediyesi’nin gibi davrandığını belirten Piroğlu, “Burası Kadıköy ve Kadıköy'de de CHP'li belediye var. Beyoğlu Belediyesi'nin Taksim'de yaptığının aynısını şu anda Kadıköy Belediyesi burada yapıyor. Mekanları masa sandalye nedeniyle kapatıyor” dedi.

‘KOLTUKLARI BOŞALTSINLAR, BELKİ DİK DURAN BİRİNİ BULURUZ’

Belediyeye bağlı zabıta ekiplerinin dün saat 16.30’da gelip, 4 mekana işgaliyeden para cezası kestiklerini aktaran Piroğlu, bu yetmiyormuş gibi itiraz hakkı bile tanımadan bugün tekrar gelip mekanları kapattıklarını söyledi.

Bu uygulamanın üç tane boyutu olduğuna işaret eden Piroğlu, şöyle konuştu. “Bir, sosyal hayatı Kadıköy'de de bitiriyorlar. İktidar Kadıköy'den rahatsız, Beşiktaş'tan rahatsız, insanların sosyal hayatından ve gece hayatından ve içkisinden rahatsız. Şimdi bu buraları kapatarak bunu bitiriyorlar. İkincisi, bu cezalarla bu esnafı bitiriyorlar. Zaten salgından yeni çıktı. Zaten işçiye yapılan zamlardan ve benzeri zamlardan toparlanamıyor. Bu cezalarla esnafın ayakta kalma şansı yok. Esnaf battığı takdirde de buraları cemaatle yakın, AKP'ye yakın, büyük şirketler el koyacak ve kendi yaşam tarzlarını Kadıköy'e kılacaklar. Bu ceza esnafa bir ceza değil. Bu ceza Kadıköy halkına bu ceza, bu iktidarın karşısında yaşam tarzını savunanlara ceza. Bunun son boyutu da, CHP'li belediyeler hiçbir yerde iktidarın karşısında duramıyorlar. Büyükşehirde Soylu emretti insanları içinden çıkardılar. Şimdi gene İçişleri Bakanı emrediyor, zabıtayla sayın esnafı karşı karşıya getiriyorlar. Küçük esnafı çökertiyor. Yaşam tarzımıza müdahale ediyorlar. Bu belediye başkanları, beni İçişleri Bakanı'ndan bu kadar korkuyorlarsa o koltukları boşaltsınlar. Belki dik duran birini buluruz. Oraya ona oturturuz. Bu kafayla bu yönetim tarzıyla bu iktidarı hiç kimse yönetemez. Bu ülkeyi kimse yönetemez. Bu iktidarın karşısında da hiç kimse duramaz. Önce dik durmayı öğrenecekler. Önce Soylu'dan korkmamayı öğrenecekler.Ve bilsinler ki Kadıköy'de bu hayatında esnafın da yanındayız. Çünkü bu bizim burası. Bu mekanları ve semti savunmaya devam edeceğiz.”